هویت بصری چیست

هویت بصری چیست؟

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

اگر قدم به دنیای برندینگ بگذاریم، مفهوم هویت بصری و طراحی آن شاید گلوگاه گذر بسیاری از برند های معروف باشد. در این مقاله، ناخنکی به مفاهیم هویت بصری زده ایم، با ما همراه باشید.
همین که اسم مک دونالد و کوکاکولا به گوشمان می خورد قبل از اینکه طعمشان را به خاطر بیاوریم ظاهرشان را مجسم می کنیم. ظاهری که همیشه منحصر به فرد باقی می ماند و به خودی خود شخصیت این برند ها را شکل می دهد، پس بدون اینکه به سراغ چیستی هویت بصری برویم، در دل این دو مثال به سوال هویت بصری چیست؟ پاسخ دادیم. حال اگر می خواهید کمی بیشتر از راز های ماندگاری هویت بصری و ارکان آن بدانید، کافیست تا انتها با ما هم قدم شوید.

هویت بصری به چه معناست؟

هویت بصری یعنی چه هویت بصری یا  Visual Identity کاراکتری است که همانند نماینده برند ما قرار است ما را معرفی کند. پس شما با انتخاب یک کاراکتر جذاب می توانید آن طور که شایسته برندتان هست در ذهن مخاطبان باقی بمانید. از این رو با قرار دادن عناصر مختلفی مانند پالت رنگی، لوگو، فونت، الگو و تصاویر می توانیم هویت بصری دلخواهمان را بسازیم. بنابراین اگر بخواهیم یک تعریف خودمانی و جذاب تر از هویت بصری داشته باشیم باید بگوییم هویت بصری هنر ثبت یک برند در ناخوداگاه عموم مردم است به طوری که با مجموعه ای از المان ها و رنگ ها خصوصیات برند خود را به مردم نشان می دهیم و وجه تمایزی با سایر کسب و کار ها ایجاد می کنیم. پس در واقع هویت بصری شما قرار است همانند یک شخصیت منحصر به فرد کسب و کار شما را معرفی کرده و در خاطر مردم باقی بماند؛ بدین صورت برای دیجیتال برندینگ اولین قدم داشتن هویت بصری مناسب است.

چرا به هویت بصری نیاز داریم؟

داشتن یک هویت بصری مناسب به معنای خلق یک شخصیت منحصر به فرد است. شخصیتی که می تواند موجب اعتماد مخاطبان از هر قشر و با هر سلیقه ای به کسب و کار ما شود. بنابراین چه کار ما نوپا باشد چه نباشد به هویت بصری و شخصیتی منحصر به فرد برای برندمان نیازمندیم از این رو در ادامه گزیده ای از مهمترین عواملی که نیاز ما به هویت بصری را توجیه می کند، بررسی خواهیم کرد.
  • پالت رنگی، فونت ها، لوگو و … معرف نوع کسب و کار شما و پیامی از سوی برندتان برای مخاطبان هستند.
  • هویت بصری امضای برند شماست و مهمترین راه برای جلب اعتماد مخاطبان است.
  • اعتمادی که مخاطبان از طریق هویت بصری به برند ما می کنند سبب بهبود تجربه کاربری می شود.
  • به افزایش دیده شدن برند کمک می کند.

اجزای طراحی هویت بصری شامل چه مواردی است؟

کتاب هویت بصری را نمی توان خلاصه کرد؛ زیرا در این کتاب هر رکنی داستانی از برند را برایمان شرح می دهد از این رو در اینجا تمام اجزای هویت بصری از لوگو گرفته تا تصویر سازی را بررسی می کنیم:

لوگو

لوگو در هویت بصری برند پیش از اینکه نوع کسب و کار شما مشخص باشد اولین چیزی که مخاطبان از برندتان می بینند لوگو است. در واقع به لوگو می توان به عنوان طرحی ایده آل، ساده و خلاقانه برای به نمایش گذاشتن برندمان نگاه کنیم. پس این طرح ساده به ما کمک می کند تا در میان سایر کسب و کار ها شکل منحصر به فردی برای خود داشته باشیم. حال این ساختار هندسی کوچک و ساده چه نقشی در هویت بصری برند ما دارد؟ همانطور که گفتیم هویت بصری مجموعه ای از المان های مختلف است که در ذهن مخاطب نقش می بنند و لوگو به عنوان طرحی کاملا منحصر به فرد برای برند مهمترین رکن هویت بصری به حساب می آید.

فونت و تایپو گرافی

تایپوگرافی در هویت بصری برای درک بهتر اهمیت فونت و تایپوگرافی بهتر است به مثالی واضح از زندگی روزمره خودمان رجوع کنیم، فرض کنید در یک روز عادی هنگامی که به بیلبورد های مختلف نگاه می کنید، نوشته هایی به شکل های گوناگون توجه شما را جلب می کنند. باید بگوییم که انتخاب فونت هر یک از این نوشته ها، تنها براساس شخصیت آن برند صورت گرفته و هیچوقت به صورت تصادفی نمی توان فونت را برای یک برندی که هویت بصری دارد انتخاب کرد، بنابراین فونت هم مانند لوگو یکی از مهمترین تیکه های پازل هویت بصری برند ما است.

پالت رنگی

پالت رنگی برند اما می رسیم به رنگ ها که روح برند ما هستند قبل از شروع بررسی تاثیر پالت رنگی مناسب باید به مهمترین عوامل در مورد انتخاب رنگ ها از جمله آرکتایپ برند و کهن الگو بپردازیم؛ چرا که رنگ ها هر پالت رنگی در هویت بصری حس خاصی را در افراد ایجاد می کند و دانستن روانشناسی رنگ ها هنگام خلق هویت بصری بسیار حائز اهمیت است به عنوان مثال آرکتایپ برند حامی رنگی متفاوت دارد نسبت به آرکتایپ برند جستجوگر. بنابراین مثال های بی شماری می توان از تفاوت در آرکتایپ برند های مختلف و پالت های متفاوت آن ها زد.

تصویرسازی

تصویر سازی برند شاید با شنیدن نام تصویر سازی در ابتدا تصاویر خیلی پیچیده به ذهنمان آید، غافل از اینکه حتی تصاویر ساده هم به راحتی می توانند همان نقش را ایفا کنند پس کافیست برای برند خود حتما تصاویر و ویدیو هایی مناسب شخصیت برند یا مخاطبان خود آماده کنید حتی این تصاویر می توانند بسیار ساده و در عین حال تاثیر گذار باشند.

پترن یا الگوی هر برند

پترن لوگو برند از تکرار لوگوی یک برند می توانیم پترن آن برند را بسازیم و از پترن در ساخت بسته بندی، پس زمینه، طراحی پاکت نامه و برند بوک استفاده کنیم بنابراین زمانی که نمادی مانند لوگو یا رنگ ها را در فاصله ای مشخص در کنار هم قرار می دهیم باعث ایجاد رضایت در ذهن مخاطبان می شویم حالا چطور این اتفاق می افتد؟ به این صورت که مغز انسان نا خوداگاه این نظم و هماهنگی را تشخیص می دهد.

طرح های گرافیکی

طرح گرافیکی برند و در نهایت به طرح های گرافیکی می رسیم که نشان دهنده تمامی اجزا هویت بصری است در واقع می توانیم طرح های گرافیکی را به قطعات پازلی تشبیه کنیم که در کنار هم هویت بصری برند ما را شکل می دهند. بنابراین طرح های گرافیکی قادرند میان برند شما و سایرین تمایز ایجاد کرده و با برقراری ارتباط احساسی جذابیت برند را برای مخاطبان افزایش دهند.

نقش کلیدی هویت بصری در برندینگ

اولین کاری که برای آغاز فرآیند های دیجیتال برندینگ باید انجام دهیم خلق شخصیتی منحصر به فرد برای برندمان است به طوری که مخاطب پس از دیدن اشکال و حتی لوگو سازمانی ما مجموعه ای از دیده ها و شنیده ها را در رابطه با برند ما به خاطر آورد و این ساختار یکپارچه به مخاطبان کمک می کند تا ارتباط معنایی تمام عناصر موجود در هویت بصری را به خوبی درک کنند. علاوه بر این موارد هویت بصری نقشی کلیدی در تقویت پیام برند، تصمیم گیری مشتریان در انتخاب برند ما و ایجاد ارتباط عاطفی با آن ها دارد .قطعا حس آشنایی که در مخاطبان توسط هویت برند به وجود می آید آن ها را بیشتر به خرید از ما ترغیب خواهد کرد.

بررسی نکات مهم هنگام طراحی هویت بصری برند

طراحی هویت بصری علی رغم اینکه بسیاری از افراد تصور می کنند طراحی هویت بصری کاری بسیار ساده است باید بگوییم که هر المانی در هویت بصری، هر چند ساده در دل خود داستانی از هویت آن برند را پنهان کرده است از این رو طراحی هویت بصری کاری بسیار تخصصی بوده و هنگام طراحی آن باید نکات زیر در نظر گرفته شود:
  • آشنایی با مخاطبان هدف هر برند
در ابتدای راه طراحی هویت بصری باید مخاطبان خود را به خوبی بشناسیم و هدف هر برندی را درک کنیم؛ چرا که بسته به سلیقه مخاطبان و اهداف برند می توانیم رنگ، لوگو و سایر المان های هویت بصری را طراحی کنیم.
  • داشتن خلاقیت به همراه سادگی
در حال حاضر طرح های پیچیده دیگر جایی در بازار امروز ندارند و اغلب افراد طرح های ساده را ترجیح می دهند از این رو سادگی در طراحی هویت بصری امری مهم است اما این بدان معنا نیست که خلاقیت را فراموش کنیم؛ زیرا خلاقیت در دل سادگی هویت بصری معنا پیدا می کند.
  • هماهنگی و انسجام
هماهنگی اجزا هویت بصری با یکدیگر بسیار مهم است و از لوگو گرفته تا رنگ ها الزاما باید بیانگر داستان یک برند باشند و انسجام ارکان مختلف هویت بصری باعث می شود برند ما همواره در ذهن مخاطب باقی بماند.
  • ماندگاری در گذر زمان
تطابق با زمان کلید موفقیت برند های مشهور است. لوگو و هویت بصری آن ها به گونه ای هست که پس از گذشت سالیان سال همچنان کاربرد و جذابیت خود را حفظ می کنند. از این رو انتخاب هویت بصری مناسب می تواند تبدیل به شخصیتی جدا نشدنی از برند ما شود و همواره برای مخاطبان جذاب باقی بماند.

تفاوت هویت بصری و برند بوک

تفاوت هویت بصری و برند بوک بسیاری از افراد نمی توانند وجه تمایز میان برند بوک و هویت بصری را تشخیص دهند اما فقط کافیست با این مثال همراه شوید تا به سادگی تفاوت آن ها را درک کنید بیایید فرض را بر این بگذاریم که دفترچه راهنمایی در دستان شما قرار دارد و در آن نحوه استفاده از لوگو، رنگ ها و تصویر کاملی از هویت بصری ارائه شده است. این دفترچه جامع به نام برند بوک شناخته می شود بنابراین می توان گفت تمامی بخش های هویت بصری به طور جامع در قالب برند بوک ارائه می گردد و برند بوک همان دفترچه هویت بصری است.

مراحل طراحی هویت بصری (10 قدم اصلی)

مراحل طراحی هویت بصری حال طراحی هویت بصری را از کجا شروع کنیم؟ قدم اول: به سراغ درک هویت برندمان می رویم اصلا این برند چه ماموریتی دارد و چه ارزشی برای مخاطبان خلق می کند؟ قدم دوم: ماهیت برند ما چیست و کدام ویژگی برند ما سبب تمایز با سایر رقبا می شود؟ قدم سوم: شناخت مخاطبان هدف پیش از تعیین استراتژی قدم چهارم: تعیین پیام برند برای آغاز چیدن استراتژی قدم پنجم: انتخاب سبک مورد نظر برای برند و آرکتایپ برند قدم ششم: طراحی لوگو و انتخاب پالت رنگی مناسب با شخصیت برند قدم هفتم: انتخاب فونت به همراه ایجاد طرح های گرافیکی قدم هشتم: تست در محیط های مختلف به معنای انتخاب لوگو و سایر عناصر در سایز های مختلف و دریافت بازخورد نهایی قدم نهم: تکمیل اطلاعات در برندبوک و ارائه نسخه نهایی به عنوان راهنمای تیم های مختلف قدم دهم: و در نهایت پیاده سازی هویت بصری در تمام نقاط تماس با مشتریان

هنگام سفارش هویت بصری باید به چه مواردی توجه کنیم؟

برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از هویت بصری برند خود بگیرید و به هدف نهایی خود یعنی نفوذ در اذهان مخاطبان برسید باید چند نکته کلیدی را در این خصوص رعایت کرده تا نتیجه دلخواهتان حاصل شود پس در اینجا به موارد مهمی که هنگام سفارش هویت بصری باید به آن ها توجه شود اشاره می کنیم:
  • در حالی که هویت بصری خلاقانه است باید از کیفیت لازم برخوردار باشد.
  • انتظارات و اهداف خود را از سفارش هویت بصری مشخص کنید.
  • طراحی هویت بصری باید به گونه ای باشد که در موقعیت های مختلف بتوان از آن استفاده کرد پس در اینجا انعطاف پذیری در طراحی یکی از ارکان مهم به حساب می آید.
  • برای نتیجه گیری بهتر لازم است طراح یک بریف (توضیحات در مورد پروژه) دقیق در اختیار داشته باشد تا با استفاده از آن بتواند هدف کسب و کار شما را به خوبی درک کند.

تعرفه و قیمت طراحی هویت بصری

به طور کلی مهمترین اجزای تاثیرگذار در هویت بصری پیچیدگی لوگو، سربرگ، کارت ویزیت و کاتالوگ است بنابراین هزینه هویت بصری براساس پیچیدگی طرح کارفرما مشخص می شود هر چند که تجربه طراح هویت بصری نیز بی تاثیر نیست چرا که خلاقیت و داشتن سابقه کار بالا در طراحی هویت بصری تاثیر گذار است. با این اوصاف می توانید برای داشتن قیمت و تعرفه دقیق با تیم گرافیک ایران وب لایف در تماس باشید تا آن ها به طور کامل با توجه به نوع کسب و کار شما قیمت را تعیین کنند.

هویت بصری برند های معروف

طراحی هویت بصری برندهای معروف به گونه ای است که علاوه بر نشان دادن نوع کسب و کار آن برند پس از چندین بار تست می توانند به خوبی در ذهن مخاطبان باقی بمانند. از این رو در این بخش هیجان انگیز به معرفی هویت بصری برند های مشهور و شناخته شده می پردازیم:
  • هویت بصری گوگل (Google)

هویت بصری گوگل

با توجه به اینکه همه ما هرروز از خدمات گوگل استفاده می کنیم ابتدا به سراغ موشکافی هویت بصری گوگل می رویم. شاید جالب باشه اگر بدانید پالت رنگی (قرمز، زرد، آبی و سبز) نمایانگر نوآوری گوگل است و تمامی رنگ های به کار رفته در لوگو گوگل در بخش های مختلف آن نیز به کار رفته است تا حس نشاط را به مخاطب القا کنند. به همین سبب می توان هویت بصری گوگل را به عنوان نمونه یکی از بهترین شکل های هویت بصری شناخت.

مشاهده هویت بصری گوگل

  • هویت بصری استارباکس (starbucks)

هویت بصری استارباکس بعد از هویت بصری خوش رنگ و لعاب گوگل با کمی تنوع به سراغ هویت بصری استارباکس می رویم تا این برند لوکس را که نمادی از ارتباط با طبیعت است بهتر بشناسیم. رنگ سبز و سفید استارباکس در تمامی محصولات این شرکت از جمله لیوان های قهوه و بسته بندی های دیگر آن دیده می شود. همچنین برند استارباکس با استفاده از فونت های ساده لوکس بودن برند خود را بیشتر نشان می دهد.

مشاهده هویت بصری استارباکس

  • هویت بصری برند نایک (Nike)

هویت بصری برند نایکی کمتر کسی را می توان یافت که تنها با شنیدن نام برند نایک لوگوی مشهور برند نایک “swoosh” را به خاطر نیاورد این نماد کاملا با هویت نایک مطابقت دارد و نمایانگر سرعت است. همچنین برند نایک برخلاف گوگل که دارای چندین رنگ متنوع است از دو رنگ سفید و مشکی در لوگو خود استفاده می کند تا بیانگر قدرت در کنار سرعت باشد. علاوه بر این نایک با شعار Just Do It و در ذهن مخاطبان خود ماندگار شده است.

مشاهده هویت بصری نایکی

  • هویت بصری بی ام دبلیو (BMW)

هویت بصری bmw لوگوی ساده و انتزاعی BMW در تمام این سال ها بیانگر هویت این شرکت و ایالت بایرن بوده پس با دیدن این لوگو می توانیم به ارتباط خاص این برند با اصالت خود پی ببریم؛ چرا که هنگام تاسیس بی ام و جنبش آزادی بایرن از آلمان رقم خورد و این حادثه تاریخی باعث به وجود آمدن لوگو حال حاضر شرکت بی ام و شده است. طراحی این لوگو با رنگ های آبی و سفید نشانگر کلاسیک و درعین حال مدرن بودن برند BMW است.

مشاهده هویت بصری BMW

هویت بصری برند های مشهور ایرانی

حال با دیدن نمونه های مشهور هویت بصری بهتر است به سراغ بررسی بهترین نمونه های هویت بصری ایرانی برویم برند هایی که هر روزه نامشان را می شنویم:
  • هویت بصری برند اسنپ (snapp)

هویت بصری اسنپ قطعا در طول روز بار ها و بار ها سرو کارمان به پلتفرم های مختلف اسنپ می افتد اما اولین چیزی که با شنیدن نام اسنپ به ذهنمان خطور می کند لوگو سبز و با نام سفید رنگ وسط آن است انتخاب این رنگ برای پلتفرم اسنپ جهت القای حس امنیت برای مسافران است هر چند که رنگ لوگوهای دیگر اسنپ با متفاوت است به عنوان مثال اسنپ دکتر با داشتن رنگ آبی حس آرامش را منتقل می کند.

مشاهده هویت بصری اسنپ 

  • هویت بصری دیجی کالا

هویت بصری دیجی کالا پس از اسنپ می رسیم به بزرگترین پلتفرم خرید کالا در ایران یعنی دیجی کالا ، محال است با شنیدن نام دیجی کالا طرح لبخند درمیان زمینه قرمز رنگ حرف D را به یاد نیاوریم این لبخند حس مشتری مداری برند دیجی کالا را نشان داده و با اولویت قرار دادن مسئولیت پذیری، نوآوری و شفافیت در هدف هویت برند خود به سادگی توانسته در ذهن مردم باقی بماند.

مشاهده هویت بصری دیجی کالا

  • فرمند

هویت بصری فرمند حالا که با هویت بصری دیجی کالا و اسنپ آشنا شدیم، سری هم می زنیم به شعار نوستالژی و خاطره انگیز به شیرینی لبخند متعلق به برند فرمند که همچنان بعد از گذشت 28 سال با شنیدن این شعار ظاهر قرمز و سفید لوگو برند فرمند در خاطرمان تداعی می شود.

پایان داستان هویت بصری برند

در این مقاله دیدیم که هویت بصری برند یک شخصیت مجزایی است که آن را می سازیم تا به خوبی برندمان را به مخاطبان ما ارائه دهد و این شخصیت با هدف کسب و کار ما به گونه ای تطابق داشته باشد تا بتوانیم با تکیه بر وی در ذهن مخاطبان برای همیشه باقی بمانیم. همچنان که برند های مشهوری مانند Nike، BMW و حتی برند خوشمزه فرمند با گذشت سال های سال همچنان پایدار و جذابند پس با پی بردن به چیستی هویت بصری می توانیم نگاه تازه ای به برندهای مشهور داشته باشیم.
5/5 - (3 امتیاز)

فهرست مطالب

طراحی سایت خبری

طراحی سایت خبری

برای داشتن یک وبسایت خبری حرفه ای چه پیش نیاز هایی لازم است؟ در این مقاله به طور کامل به وبسایت های خبری پرداختیم.

ادامه مطلب »
هویت بصری چیست

هویت بصری چیست؟

اگر قدم به دنیای برندینگ بگذاریم، مفهوم هویت بصری و طراحی آن شاید گلوگاه گذر بسیاری از برند های معروف باشد. در این مقاله، ناخنکی به مفاهیم هویت بصری زده ایم، با ما همراه باشید.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *