الگوریتم تازگی محتوا گوگل

الگوریتم تازگی محتوا گوگل

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

در این مقاله به بررسی دقیق الگوریتم تازگی محتوا (فرشنس) گوگل پرداختیم و با بررسی 2 کیس استادی مطرح اقدامات جهت بهبود رتبه سایت با وجود این الگوریتم را بیان کردیم.

اگر بخواهیم به مهم ترین الگوریتم های گوگل طی 20 سال اخیر که تاثیرات بالایی روی صفحات SERP داشتند اشاره کنیم، قطعا یکی از اصلی ترین های آن، الگوریتم تازگی محتوا یا Freshness Update بود که در سال 2011 تاثیری در حدود 3 برابر الگوریتم پاندا روی صفحات گوگل گذاشت. در این مقاله پس از بررسی کامل این الگوریتم و چگونگی تاثیرات مثبت و منفی آن، چند مطالعه موردی (کیس استادی) را باهم مرور خواهیم کرد؛ با ایران وب لایف مگ همراه باشید.

در مورد الگوریتم تازگی محتوا، نباید گول اسم غلط اندازش را بخورید، هر محتوایی نیاز به آپدیت مکرر ندارد. به عنوان مثال مقاله ای در مورد جنگ چالدران که 5 سال پیش نوشته شده، می تواند مانند مقاله ای که دیروز نگارش شود، تازه و دقیق باشد. اما در عوض کلمه کلیدی مانند شهردار تهران کیست باید هر چند سال یکبار و محتوای قیمت روز دلار باید هر روز یا هر ساعت تغییر کند. این سبک محتوا سزاوار بهای بیشتر بود که گوگل به درستی از سال 2011 با الگوریتم فرشنس خود توانست به این نیاز پاسخ دهد.

الگوریتم تازگی محتوا و QDF

QDF که مخفف عبارت Query Demands Freshness است، بطور کلی سه تایپ محتوایی را بر اساس تازگی مورد بررسی قرار می دهد:

  • رویداد های ترند: به عنوان مثال زلزله، مرگ یک رهبر، تغییر سیستم یک کشور و …
  • رویداد های تکرار شونده: مانند نتایج مسابقات هفتگی لیگ فوتبال و …
  • به روز رسانی های متعدد (محتوای همیشه سبز یا اور گرین): به عنوان مثال محتوایی که تاریخچه الگوریتم های گوگل را ارائه می دهد یا یک انجمن پرسسش و پاسخ در یک زمینه تخصصی مانند تکنولوژی های گوشی همراه

نکته بسیار مهم: اگر محتوای شما در رتبه های برتر (1 تا 3) است تا وقتی که افت رتبه را تجربه نکردید اقدام به آپدیت محتوا تا جای ممکن نکنید. این تغییر سبب کرول مجدد و بررسی دوباره می شود و ممکن است رتبه را از دست دهید.

طبق بررسی های بنچ مارک، وبسایت هایی که همواره برنامه مشخصی برای تولید محتوا خود دارند و به عنوان مثال هفته ای یک مقاله منتشر می کنند نسبت به سایتی که در ماه یک مقاله منتشر می کند، ارزش بیشتری دارد.

با الگوریتم فرشنس گوگل چه کنیم؟

همانطور که از نام این الگوریتم بر می آید، تازگی محتوا باید یکی از مهم ترین اقدامات هر سایت برای رتبه گیری در گوگل باشد. تازه بودن محتوا هم به خود محتوا و هم به وبسایت باز می گردد. به این صورت که هم باید افزودن محتوا به سایت را داشته باشیم و هم محتوا های قدیمی (بخصوص آنهایی که مدتی است در صفحه دو هستند.) را آپدیت کنیم. همچنین تجربه نشان داده که آپدیت یک محتوا که ایندکس نشده است؛ به ایندکس گوگل کمک می کند.

چرا محتوای آپدیت شده جایگاه بهتری در SERP پیدا می کند؟

همین ابتدا بگوییم که در مورد آپدیت دو راه وجود دارد:

یکی به روز رسانی محتوا (متن، تصویر، ویدئو، پادکست و …) و دیگری آپدیت تاریخ انتشار محتوا که در پنل وردپرس می توان آن را ادیت کرد. (گزینه ویرایش سریع در قسمت مقالات-محصولات و …) تغییر تاریخ آخرین به روز رسانی هم برای گوگل و موتور جستجو مهم است و هم برای کاربر دارای اهمیت.

در مورد گوگل، کرولر ها به محض مشاهده یک محتوای تازه، سعی در پایش محتوا دارند. در مورد مخاطب نیز در یک موضوع هنگامی که جستجویی صورت می گیرد، تمایل کاربر به مشاهده و مطالعه محتوای جدید و تازه تر در آن موضوع است. این آپدیت بودن می تواند روی نرخ کلیک (CTR) و طبعا افزایش رتبه سایت تاثیر بگذارد.

اگر با مفاهیمی چون CTR و کرولر آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم مقاله جامع سئو چیست را مطالعه نمایید.

بررسی الگوریتم فرشنس گوگل: 2 مطالعه موردی (کیس استادی)

بررسی الگوریتم فرشنس گوگل: 2 مطالعه موردی (کیس استادی)

  1. بررسی آنتونی نلسون (وبسایت MOZ) در سال 2015

در این بررسی موردی، 16 مقاله از وبسایت NorthsideSEO که بیش از 1 سال منتشر شده بودند، بدون تغییر هیچ محتوایی، صرفا با تغییر زمان انتشار، بازنشر شدند.

ویژگی های زیر در محیط تست مقالات رعایت شد:

  • تمام مقالات در یک روز، صرفا بازنشر شدند و تاریخ آخرین به روز رسانی آن ها عوض شد.
  • هیچ کدام از مقالات تغییر و آپدیت محتوایی ندارند.
  • هیچ کدام از پست ها در طول تست سوشال سیگنال یا بک لینک دریافت نکردند.
  • همه مقالات آخرین به روز رسانی را در بالای محتوا نشان می دهند.

نتیجه به صورت زیر و واقعا قابل توجه است:

تاثیر تغییر تاریخ انتشار روی الگوریتم فرشنس گوگل

این نمودار بررسی میانگین بازدید هفتگی این 16 مقاله، قبل و بعد از آپدیت تاریخ انتشار را نشان می دهد.

نکته جالب این است که بطور میانگین این 16 پست بعد از آپدیت 66 درصد رشد ورودی داشتند و یکی از این مقالات بیش از 663 درصد ورودی بیشتر دریافت کرده است!

2 نکته در مورد این افزایش ورودی قابل توجه است:

  1. هنگامی که تاریخ انتشار به روز شد، این مقالات در صفحه اصلی و کتگوری بلاگ در صدر قرار گرفتند و مستقیما بر تعداد لینک های داخلی و ورودی از صفحات دیگر سایت به آن ها افزوده شد.
  2. بر اساس تحلیل سرچ کنسول گوگل، این آپدیت و به روز بودن تاریخ انتشار مستقیما روی نرخ کلیک کاربران روی کلمات کلیدی مدنظر تاثیر مثبت داشت.

برای من هم پیش آمد که بعد از مطالعه این کیس استادی سوالی کردم که چگونه این الگوریتم نمی تواند محتوای قدیمی با تاریخ تازه را تشخیص دهد و گول آن را نخورد اما یک پاسخ منطقی به آن وجود دارد: اینکه این رشد و افزایش ورودی حاصل بهبود CTR و لینک های داخلی بیشتر بوده و کاملا خارج از کنترل الگوریتم فرشنس گوگل است.

  1. بررسی موردی وبسایت authorityhacker

این وبسایت با استفاده از افزونه وردپرسی WP Last Modified Info یکی از مقالاتی که سیر نزولی ورودی را تجربه می کرد را  ریپابلیش یا بازنشر کرد. (بدون تغییر محتوایی)

نتیجه در تصویر زیر کاملا مشخص است:

کیس استادی در مورد گوگل فرشنس

محتوای تازه خواهان بیشتر دارد!

مانند نان تازه، محتوای تازه نیز خواهان بیشتری دارد. حال چه تاریخ مقاله یک سال پیش را به روز کنید یا واقعا محتوای آن را آپدیت کنید؛ به هر حال می توانید از الگوریتم تازگی محتوا استفاده خوبی کنید. پیشنهاد ما این است که برای محتوای همیشه سبز و تاپیک هایی که رتبه 1 تا 3 را بدست نیاوردند، علاوه بر تلاش های آف پیج و تکنیکال، از به روز رسانی محتوایی نیز استفاده کنید.

برخی از الگوریتم های گوگل که بهتر است با آنها نیز آشنا شوید:

امتیاز شما :

فهرست مطالب

وایرال چیست؟

وایرال شدن شاید رویایی ترین واژه در اصطلاحات برای اکثر دیجیتال مارکتر ها باشد و راه رسیدن به آن نیز بسیار سخت است. در این مقاله به بررسی چیستی محتوای وایرال و نحوه وایرال شدن می پردازیم.

ادامه مطلب »
طراحی سایت مدرسه

طراحی سایت مدرسه

اگر سری به مدارس و آموزشگاه های جدید و پیشرفته بزنید، حتما ارجعات فراوانی در خصوص رفتن به وبسایت آن ها خواهید دید. طراحی سایت مدرسه یکی از ارکان های اولیه برای مدرنیزه کردن آموزشگاه هاست.

ادامه مطلب »

وایرال چیست؟

وایرال شدن شاید رویایی ترین واژه در اصطلاحات برای اکثر دیجیتال مارکتر ها باشد و راه رسیدن به آن نیز بسیار سخت است. در این مقاله به بررسی چیستی محتوای وایرال و نحوه وایرال شدن می پردازیم.

ادامه مطلب »
طراحی سایت مدرسه

طراحی سایت مدرسه

اگر سری به مدارس و آموزشگاه های جدید و پیشرفته بزنید، حتما ارجعات فراوانی در خصوص رفتن به وبسایت آن ها خواهید دید. طراحی سایت مدرسه یکی از ارکان های اولیه برای مدرنیزه کردن آموزشگاه هاست.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *