گوگل سند باکس

سندباکس گوگل چیست؟ بررسی کامل الگوریتم سند باکس

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

جعبه بازی یا سندباکس آدم را یاد فضای بازی کودکان که پر از شن و اسباب بازی است می اندازد و اتفاقا قصد گوگل هم از نام گذاری این الگوریتم به عنوان سند باکس، همین است: بازی بازی برای سایت های تازه کار!

شاید خیلی از ما در سال 2004 چیزی از سئو و بهینه سازی برای گوگل نمی دانستیم اما اغلب وبمستران نکته ای را یافتند. الگوریتم گوگل سندباکس که توسط گوگل تا امروز تایید نشده است، نام فرایندی شد که به وبسایت های تازه کار اجازه ورود به صفحه اول گوگل را نمی داد. در این مقاله بطور کامل به بررسی سند باکس گوگل می پردازیم و شما را با جعبه شنی و راه های خروج از منطقه بازی بچه گانه سایت های تازه کار آشنا خواهیم کرد. مطمئن باشید بعد از سندباکس، ماه عسل بی نظیری منتظر سایت شماست.

سندباکس گوگل چیست؟

سندباکس گوگل چیست

شاید جعبه شنی مخصوص بازی کودکان در اطراف پارک یا مهدکودک را دیده باشید. مطمئنا کودکان در این محوطه از ایمنی بالاتری نسبت به بازی در کوچه و خیابان برخوردار هستند. در فضای SERP و رتبه بندی گوگل هم برای سایت های تازه کار و جوان همینطور است. هر چند که گوگل بصورت رسمی این الگوریتم را مانند گوگل پاندا یا پنگوئن تایید نکرده است، اما وبمستران همواره از نیروی مخالفی که اجازه حضور سایت های تازه کار در رتبه های بالا را نمی دهد؛ شکایت داشتند.

بله درست است، شما در سندباکسی کنار سایر بچه ها هستید!

جعبه شنی (Sandbox) گوگل چه مدت طول می کشد؟

اگر از ایندکش شدن وبسایت توسط گوگل مطمئن هستید و نتایج کلمات کلیدی خود را در رتبه های بالا نمی بینید، شما در سندباکس قرار گرفته اید؛ البته این موضوع به میزان رقابت در کلمه کلیدی و کوتاه بودن یا لانگ تیل بودن آن هم وابسته است. بر اساس نظرات اغلب وبسایت های بنچ مارک سئو، مدت زمان حضور در سندباکس بین 1 ماه تا 1 سال است که این کاملا بسته به میزان رقابت، قدرت رقبا و وضعیت سئو سایت می باشد. در مقاله سئو چیست با جزئیات کامل به بررسی اهمیت تحقیق کلمات کلیدی و تحلیل رقبا پرداختیم.

وبسایت شما در صورتی که یکی از موارد زیر را داشته باشد، یکی از کودکان حاضر در جعبه شنی گوگل است:

  • ایندکس وبسایت به تازگی آغاز شده باشد.
  • در جستجوی لانگ تیل عبارت هدر با توجه به ایندکس شدن محتوا، باز هم رتبه بالایی از آن نمی بینید. (به طور مثال طبیعی است که روی کلمه کلیدی سختی مانند “شرکت سئو” رتبه نداشته باشید، اما باید روی عبارت اصلی محتوا به عنوان مثال “معرفی 13 شرکت برتر سئو ایران و جهان در سال 1401” رتبه داشته باشید.
  • رتبه وبسایت هر روز با جابجایی های بالایی همراه است. (از رتبه 10 به رتبه 50، بعد 34، بعد 67 و …)

نگران نباشید، به مرور زمان و با تشخیص مثبت بودن فعالیت وبسایت، گوگل شما را به هانی مون می رساند.

نظر دنیای سئو و گوگل در مورد سندباکس چیست؟ واقعیت یا افسانه؟

ما در این بخش نه وجود این الگوریتم را نقض می کنیم و نه به دنبال اثبات آن هستیم و صرفا قصد داریم شما را با نظرات وبسایت های معتبر و افراد تاثیرگذار بر دنیای سئو در مورد Google Sandbox آشنا کنیم:

  • بسیاری از وبمستران مانند رند فیشکین هم بنیانگذار وبسایت MOZ، نیل پتل و برایان دین مالک وبسایت بک لینکو بر این اعتقاد بودند که گوگل سندباکس وجود ندارد و این صرفا یک بازیچه برای حواس پرتی است.
  • تیم وبسایت Search Engine Watch در سال 2018 یک سایت صفر را طی 4 ماه به رتبه 1 در کلمه کلیدی مناسب رساند و نشان داد که جعبه شنی به آن صورت تاثیرگذار روی سئو نیست.
  • در سال 2005 اما رند فیشکین اعلام کرد که یکی از وبسایت های تحت نظرش، بعد از 9 ماه ایندکس شدن و تلاش برای بهینه سازی، از چنگ جعبه شنی گوگل رهایی یافت! این وبسایت در سال 2006 مقالات متعددی در مورد نحوه خروج از سندباکس منتشر کرد.
  • Andy Crestodina بنیانگذار وبسایت Orbit Media با تایید این الگوریتم، منطق آن را که تست کردن وبسایت های جدید پیش از رتبه دهی توسط گوگل است، شرح داد.
  • اما گوگل … طی حدود 17 سال که از نشانه های این الگوریتم می گذرد، به هیچ وجه آن را تایید نکرده است. مت کاتس مدیر سابق بخش بهینه سازی گوگل، با وجود عدم اشاره به این الگوریتم، در مورد اهمیت طول عمر دامنه به عنوان یکی از فاکتور های رتبه بندی صحبت کرد. مشاهده این ویدئو از مت کاتس در یوتیوب می تواند شفافیت بیشتری در مورد Domain Age به شما بدهد.
  • Gary lllyes که تحلیل گر فضای وب است و در توییتر هم به عنوان بنچ مارکی معتبر شناخته شده است هم در توییتی مشخصا اعلام کرد سندباکسی وجود ندارد.

به هر حال جذابیت فضای سئو نیز همین نظرات ضد و نقیض است. شما چطور؟ آیا وبسایت تازه شما در سندباکس گیر کرده است؟ نظر خود را در بخش کامنت ها با ما در میان بگذارید.

منطق درست بودن گوگل سندباکس چیست؟

هیچ یک از متخصصان سئو این واقعیت را انکار نمی کنند که رتبه گرفتن و بهبود ترافیک طبیعی برای سایت های تازه کار بسیار سخت است. حال چه سندباکسی وجود داشته باشد و یا نباشد، منطق پشت رتبه نگرفتن وبسایت های تازه کار در چند ماه اول چیست؟

گوگل الگویی به نام EAT را منتشر کرده که خط مشی را مشخص می کند: expertise یا تخصص، authoritativeness یا اعتبار و trustworthiness به معنای اعتماد.

دقیقا به همین دلیل است که برای یک وبسایت تازه کار، نظر گوگل را برای ارتقا به رتبه های بالا جلب کردن، بسیار سخت است. مدت زمانی که طول می کشد با تولید محتوا، گوگل تشخیص دهد زمینه کاری وبسایت چیست، میزان توجه و اعتبار دادن وبسایت های دیگر به سایت تازه کار چگونه است و عملکرد کاربران روی وبسایت چگونه است؟

مواردی که از رسیدن یک سایت تازه کار به رتبه های بالا جلوگیری می کند، عبارتند از:

  • تولید محتوای نامنظم و کم

گوگل با هر بار کرول کردن وبسایت، صفحات شما شامل خدمات، محصولات، مقالات، اخبار و … را مشاهده می کند و کلمات کلیدی اصلی و حوزه فعالیت را بهتر درک می کند.

  • سیگنال کم از سوی کاربران

وبسایتی که قرار است گوگل به آن اعتماد کند، بهتر است در ابتدا حداقل پشتوانه ورود مخاطب و رضایت آن ها را داشته باشد. اگر تعداد کاربران روی سایت در بازه زمانی طولانی کم باشد، گوگل نمی تواند جریان داده ها را آنالیز و رفتار کاربر را درک کند.

  • کیفیت و کمیت پایین بک لینک ها

همانطور که در مقاله تاریخچه موتور های جستجو نیز به آن اشاره داشتیم، گوگل با اهمیت دادن به بک لینک ها در رتبه بندی بوجود آمد. کیفیت و میزان بک لینک ها در رتبه بندی گوگل و میزان ارزش دادن، بخصوص به سایت های تازه کار مورد اهمیت است.

  • رقابت بالا

طبیعی است که اگر رقبای سرسختی در حوزه فعالیت خود داشته باشید، متقاعد کردن گوگل برای جایگزین کردن شما با یکی از آن ها دشوار است.

بررسی نهایی: سندباکس مفید یا مضر؟

آیا سندباکس گوگل مضر است؟

اگر با سئو آشنا باشید، احتمالا می دانید فرایند بهینه سازی وبسایت زمان بر است و این موضوع هنگامی که وبسایت تازه تاسیس باشد، بیشتر می باشد. در مقاله الگوریتم های گوگل، اشاره ای به گوگل دنس کردیم که آن هم توسط گوگل تایید نشده است و می توان گوگل دنس را یکی از عوامل مهم در خروج وبسایت ها از فضای جعبه شنی گوگل دانست.

سندباکس: منطقی و مفید

موضوع سندباکس چه وجود داشته باشد چه نه، هم منطقی است، هم طبیعی.

گوگل برای رتبه دهی به وبسایت ها به بیش از 140 فاکتور اتکا می کند که برخی از اصلی ترین های آن ها را یک وبسایت صفر ندارد. بک لینک، عمر مناسب دامنه، محتوای کاربر پسند، سرچ برند و … تنها بخشی از فاکتور هایی است که یک سایت تازه کار در اختیار ندارد و باید روی آن کار کند.

منطقی است کار روی لینک بیلدینگ، تولید محتوای سئو شده، سوشال سیگنال و … امری زمانبر است و حداقل چند ماه طول می کشد. پس چرا باید گوگل به یک سایت تازه کار اعتماد کند؟ شما باید اعتماد گوگل و کاربران را جلب کنید!

گوگل در نهایت به دنبال افزایش رضایت کاربران می باشد و تا به امروز تمام توان خود را برای این موضوع گذاشته است. موضوع سندباکس چه وجود داشته باشد چه نه، هم منطقی است، هم طبیعی.

4.3/5 - (3 امتیاز)

فهرست مطالب

هویت بصری چیست

هویت بصری چیست؟

اگر قدم به دنیای برندینگ بگذاریم، مفهوم هویت بصری و طراحی آن شاید گلوگاه گذر بسیاری از برند های معروف باشد. در این مقاله، ناخنکی به مفاهیم هویت بصری زده ایم، با ما همراه باشید.

ادامه مطلب »
هویت بصری چیست

هویت بصری چیست؟

اگر قدم به دنیای برندینگ بگذاریم، مفهوم هویت بصری و طراحی آن شاید گلوگاه گذر بسیاری از برند های معروف باشد. در این مقاله، ناخنکی به مفاهیم هویت بصری زده ایم، با ما همراه باشید.

ادامه مطلب »

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *