چگونه کسب و کار سنتی خود را مدرن کنیم؟

چگونه کسب و کار سنتی خود را مدرن کنیم؟

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

خلاصه نوشته

گفتگویی کوتاه با امین رزاق خواه مدیر عامل ایران وب لایف

سرمایه داران بزرگ چه در ایران و چه در سایر کشور ها همگي بر این باورند که شیوه کسب  درآمد و فروش تغییر کرده است. در گذشته نه چندان دور دیویس راکفلر برای سالیان طولانی به عنوان ثروتمند ترین فرد روی کره زمین شناخته می شد؛ اما چند سالی است که دیگر اسمی از یک بیزینسمن سنتی نمی شنویم؛ یا دیگر کمپانی کوکاکولا ثروتمند ترین شرکت حال حاضر نیست. در چند سال اخیر ثروت به دست بازار کسب و کارهای اینترنتی و شرکت های گسترش دهنده فناوری های دیجیتال افتاده است.

متاسفانه کشور ما با برترین های این حوزه فاصله ی زیادی دارد؛ اما رشد بی نظیر شرکت های فعال در حوزه ی دیجیتال مارکتینگ و به خصوص فروشگاه های اینترنتی دلیلی شده تا سرمایه داران داخلی به فکر تغییر رویه در شیوه ی کسب و کار خود بیافتند و کم و بيش به سمت بیزینس های آنلاین روی بیاورند.

شرکت ایران وب لایف چند سالی است که به عنوان یکی از بهترین آژانس های بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ) در ایران شناخته می شود که نمونه های موفق زیادی را تا کنون اجرا کرده و توسعه داده است. از این رو در خصوص کسب و کارهای آنلاین نو ظهور و تغییر مدل بیزینس ها با امین رزاق خواه مدیر عامل ایران وب لایف هم کلام شده ایم و آنچه در ادامه خواهید خواند، تماما نظرات ایشان در خصوص آینده کسب و کار در ایران است.

دلایل برتری دیجیتال مارکتینگ نسبت به بازاریابی سنتی چیست؟

“مهمترین دلیل برتری دیجیتال مارکتینگ نسبت به بازار سنتی در چابکی آن است. بازار سنتی پیرمردی است با کلاه نمدی که آرام به سمت ایستگاه اتوبوس میرود تا پس از رسیدن به محل کار خود و کلی چاق سلامتی با در و همسایه در دکان خود را باز کند و منتظر باشد تا مشتری بیاید و باز هم بعد از کلی چک و چانه سر قیمت و رنگ و … خریدش را انجام دهد و در آخر شب حساب کتاب دخل و خرج را انجام دهد و فردا روز از نو روزی از نو؛ اما دیجیتال مارکتینگ به جوانی قبراق و سرزنده می ماند که لپتاپ روبروی خود را باز می کند، به لیوان چایی کنار دست خود نگاهی می کند، با چند کلیک می خرد و می فروشد و گزارش حساب می گیرد و وقت خود را به چانه زدن با مشتری نمی گذراند. در عوض روی سیاست های جدید تمرکز می کند و محصولات یا خدمات خود را گسترش می دهد.

مشتری امروز در هر حوزه ای باشد، برای خودش کسب و کاری دارد و بخاطر گسترش کسب و کار خودش هم شده سعی می کند چابکتر باشد. پس حتي الامکان به در مغازه ی شما نخواهد آمد و نیاز خود را از طریق چند کلیک رفع می کند. تاکید می کنم در هر شاخه ای باشد!

مشتری امروز نمی ایستد تا فروشنده ی شما و مغازه بغلی هر کدام پس از کلی تعریف و تمجید از کالای خود سعی کند به هر نحوی آن را بفروشد. خیلی راحت به بخش نظرات کاربران می رود و به کمک نظرات سایر خریداران راست را از دروغ تشخیص می دهد، خرید خود را انجام می دهد و بسته خود را در محل مورد نظرش تحویل می گیرد.

فکر می کنم اهمیت ورود به دنیای کسب و کار آنلاین دیگر بر کسی پوشیده نباشد و بیشتر درگیری بر سر چگونگی ورود به این حوزه است هر چند ما در ایران وب لایف سعی می کنیم تا در آینده بیش از پیش به افرادی که قصد آغاز یک کسب و کار نوین را دارند، راهنمایی کنیم؛ اما میخواهم چند مورد از دغدغه های اصلی افراد صاحب کسب و کارهای سنتی را با هم بررسی کنیم. به طور کلی تنها دلیلی که این افراد وارد فروش یا بازاریابی آنلاین نمی شوند، شفاف نبودن نحوه سودآوری این نوع کسب و کار است و شاید در اولویت بعدی عدم دانش اینکه چطور و از کجا باید شروع به کار کنند. بگذارید ماجرا را موشکافانه تر بررسی کنیم. فرض کنید شما مالک یک طلافروشی کوچک در یکی از خیابان های فرعی تهران هستید. به طور قطع یکی از آرمان های شما در این لحظه این است که بتوانید یک مغازه بزرگتر در راسته اصلی طلافروشان در بازار تهران تهیه کنید تا به واسطه آن کسب و کار خود را گسترش دهید. اما خرید چنین مغازه ای علاوه بر بهای بسیار سنگینی که دارد؛ الزامات دیگری نیز از قبیل شیوه ی نوین مدیریت، استخدام افراد جدید اعم از حسابدار و مامور امنیت و … را نیز دارد. پس قطعا این هدف، آرمان بسیار بزرگی است و می بایست برای رسیدن به آن از گام های بسیار کوچکتر شروع کرد.

شروع دیجیتال مارکتینگ دقیقا همانند مثال بالاست. بعضی از افرادی که با ما تماس می گیرند، می گویند هزینه طراحی سایتی مثل دیجی کالا چقدر است یا چطور رتبه اول در صفحه گوگل بشویم؟ پاسخ دقیقا اینجاست قدم های آهسته و پیوسته.

اگر در آغاز راه هستید نیازی به طراحی یک سایت بسیار گران قیمت با قابلیت های بسیار زیاد و پیشرفته ندارید. در ابتدا با یک سایت ارزان قیمت شروع کنید. آزمون و خطا کنید، برند سازی کنید، مشتری مداری کنید و همیشه مد نظر داشته باشید که بخشی از درآمد خود را باید صرف بهبود شرایط وب سایت و سایر خدمات دیجیتال مارکتینگ خود کنید.

در ابتدای کار نگاه خود را به رتبه های بالای موتور هاي جست و جو روی کلمات کلیدی اصلی گره بزنید؛ اما از واژه های بسیار ساده تر شروع کنید. برای همان مثال طلافروشی به طور مثال به کلید واژه ی ” فروش طلا ” فکر کنید، اما تمرکز خود را به طور مثال روی واژه ی “طلافروشی در منطقه بلوار کشاورز” بگذارید.

شبکه هاي اجتماعي را دست کم نگیرید. در ایران فروش ها در بستر شبکه های اجتماعی بسیار عرف شده اند. بسیاری از افراد کسب و کار خود را فقط در بستر اینستاگرام گسترش می دهند. من از این ایدئولوژی دفاع نمی کنم؛ اما واقعیت این است که بسیار برای شروع کار مطلوب است.

هزینه تبلیغات را همیشه در نظر داشته باشید. بهترین حالت این است که برای شروع کار و ادامه آن هزینه های مطلوبی را برای تبلیغات در نظر بگیرید؛ اما همیشه بدانید که تبلیغات چشم بسته و همگانی منسوخ شده است و باید در زمینه تبلیغات بسیار دقت کنید تا ضرر نکنید. جامعه مخاطبان خود را در نظر بگیرید. ببینید این جامعه بیشتر در کدام سایت ها یا کجای شبکه های اجتماعی متمرکز هستند. سپس در آن بخش ها شروع به تبلیغات نمایید.

در نهایت همین امروزشروع کنید. شاید همین امروز که شما به نحوه ی شروع فکر میکنید یکی از رقبای شما استارت بزند. ما در ایران وب لایف دغدغه شروع کار را برای شما درک می کنیم. پس شما میتوانید به رایگان با کارشناسان ما در خصوص نحوه شروع کسب و کارخود مذاکره کنید تا ما بهترین و سریع ترین راه ها را برای بهبود کسب و کارتان به شما نشان دهیم.

4.9/5 - (54 امتیاز)

فهرست مطالب

هویت بصری چیست

هویت بصری چیست؟

اگر قدم به دنیای برندینگ بگذاریم، مفهوم هویت بصری و طراحی آن شاید گلوگاه گذر بسیاری از برند های معروف باشد. در این مقاله، ناخنکی به مفاهیم هویت بصری زده ایم، با ما همراه باشید.

ادامه مطلب »
هویت بصری چیست

هویت بصری چیست؟

اگر قدم به دنیای برندینگ بگذاریم، مفهوم هویت بصری و طراحی آن شاید گلوگاه گذر بسیاری از برند های معروف باشد. در این مقاله، ناخنکی به مفاهیم هویت بصری زده ایم، با ما همراه باشید.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *