سئو محلی (سئو لوکال)

سئو محلی (لوکال سئو): فرمول موفقیت کسب و کار های محلی!

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

لوکال سئو یا سئو محلی تکنیک فوق العاده بهینه سازی برای جذب مخاطب هدف محلی که به دنبال خدمات و محصولات در مکان خاصی است، می باشد.

در سال 2022 بیش از 46 درصد تمامی جستجو های گوگل، به صورت محلی و لوکال بوده اند. وجود جی پی اس و مشخص کردن موقعیت مکانی در تلفن های همراه هوشمند نیز به گوگل در ارائه نتایج محلی و لوکالیزه کمک کرد. همانطور که مقاله سئو چیست نیز به آن اشاره کردیم، هدف نهایی گوگل ایجاد حس رضایت بیشتر در فرد جستجوکننده است که مسلما با حضور سئو محلی، این حس رضایت تقویت شده است.

با توجه به جزئی تر شدن عبارت جستجو شده توسط مخاطب (مانند دندانپزشکی شبانه روزی در صادقیه) سئو لوکال به کمک کسب و کار ها، بخصوص بخش خدماتی در مناطق مختلف آمده است. برخی از کسب و کار های آنلاین ممکن است مانند برند های مطرح نتوانند تبلیغات هنگفتی برای جذب مشتری انجام دهند اما با انجام یک سری ترفند های سئو محلی، می توانند به رتبه های برتر گوگل در سرچ لوکال برسند.

در مقاله پیش رو قصد داریم به طور کاملا عملی و جزئی شما را با سئو محلی و روش های بهبود آن آشنا کنیم.

سئو محلی چیست؟

از وکیل و دندانپزشک تا لوازم الکترونیکی و تاسیسات، مردم هر روز تعداد بیشماری جستجو برای پیدا کردن کسب و کار و فروشگاه محلی شما انجام می دهند. احتمالا با گوگل مپ آشنا هستید و از آن استفاده می کنید؛ اگر صاحب کسب و کار آنلاین هستید اولین کاری که در جهت بهبود سئو لوکال خود باید انجام دهید، ثبت کسب و کار روی نقشه گوگل مپ است.

با وجود رقابت های بالا روی کلمات کلیدی اصلی هر صنعت، برند های ضعیف و کسب و کار های محلی که بودجه محدودی دارند، عملا شانس چندانی برای رقابت با برند های بزرگ ندارند. گوگل در سال 2014 با معرفی الگوریتم کبوتر، توجه خود را به جستجوی محلی معطوف کرد و هر سال با بهبود آن، سعی در ارائه بهترین نتیجه در سریعترین زمان ممکن به کاربر را دارد.

به طور کلی می توان سئو محلی را به دو بخش عمده تقسیم کرد:

  • بهینه سازی برای گوگل مپ و Google Local Pack

گوگل لوکال پک Google Local Pack

احتمالا در اکثر جستجو های خود برای خرید محصول یا دریافت خدمات، گوگل مپ را دیده اید. بسته لوکال گوگل معمولا 3 تا 5 مکان برتر با توجه به کلمه کلیدی جستجو شده شما را نشان می دهد. گوگل این نتایج را عمدتا بر اساس سرویس Google My Business ارائه می دهد اما این سرویس در ایران به علت تحریم ها قابل استفاده نیست.

  • بهینه سازی برای نتایج SERP در جستجوی محلی

بهینه سازی صفحه برای سرچ محلی

نقطه دیگری که می توان با بهینه سازی محلی از آن ورودی جذب کرد، ایجاد محتوایی متناسب با جستجوی کاربر به صورت محلی است. اختصاص صفحات مختلف برای هر جستجوی محلی در شهر و منطقه خود به سئو محلی سایت شما کمک بسیاری می کند.

برخی آمار های مهم از سئو محلی

  • طبق آمار وبسایت statista، در سال 2021، بیش از 35 درصد افراد از گوگل برای جستجوی مشاغل محلی استفاده کردند. این آمار در سال 2022 به بیش از 50 درصد رسیده است.
  • بر اساس تحقیقی که در سال 2016 انجام شد، بیش از 28 درصد جستجوهای محلی به خرید منجر شدند. این آمار در سال 2023 قطعا بیشتر است.
  • بیش از نصف کسب و کار های آنلاین همچنان وبسایت خود را برای جستجوی محلی بهینه سازی نکرده اند.
  • جستجوی محلی می تواند بیش از 22.5 درصد از ترافیک ارگانیک ورودی سایت را تامین کند.
  • مطالعه ای از وبسایت بک لینکو نشان داد که حدود 42 درصد جستجو های محلی، منجر به کلیک روی Google Local Pack شده است.
  • همچنین اگر نگاهی به وبسایت های مرجع اپلیکیشن های موبایل بیندازید، احتمالا گوگل مپ جزو محبوب ترین اپ ها باشد.
  • بر اساس نتایج بدست آمده از طریق سایت brightlocal، بیش از 76 درصد مصرف کنندگان، پیش از خرید نظرات و مرور های گوگل مپ آن شغل را می خوانند.
  • بر اساس مطالعه که وبسایت Reviewtrackers در سال 2021 انجام داد، بیش از 57 درصد تمامی جستجو های محلی، با استفاده از دستگاه موبایل بوده است.

چرا سئو محلی دارای اهمیت است؟

اهمیت سئو محلی

به چندین دلیل، می توان سئو محلی را یکی از استراتژی های پر سود سئو معرفی کرد:

الگوریتم های موتور های جستجو و بخصوص گوگل، همواره برای ارائه مرتبط ترین ترین اطلاعات به جستجوی کاربر تلاش می کنند. همانطور که در بخش آمار و ارقام گفتیم، اکثر مخاطبان در سرچ آنلاین به دنبال کسب و کاری محلی برای دریافت خدمات هستند و به همین دلیل، توجه موتور های جستجو نیز از سال ها پیش به لوکال سئو معطوف شده است.

  • جذب بازدیدکنندگان مرتبط

جستجوی ارگانیک بخصوص اگر به دنبال خدمات باشد بر اساس لوکیشن و محل سرچ می کنند. به عنوان مثال اگر شما هوس خرید اسنک کنید، داخل گوگل سرچ می کنید “اسنک صادقیه”، “اسنک پونک” و … یا برای دریافت خدمات الکتریکی در گوگل عبارت “الکتریکی اطراف من” یا “الکتریکی پونک” را جستجو می کنید. این نحوه جستجو شاید تعداد کمتری کاربر را وارد سایت شما بکند اما مطمئن باشید نرخ تبدیل آن ها به مشتری بسیار بالاتر از کلمات کلی تر است.

  • افزایش ترافیک وبسایت

همانطور که در بخش آمار ها به آن اشاره کردیم، انجام لوکال سئو به شما این امکان را می دهد که از حجم بالاتری ورودی به سایت برخوردار شوید. هنگامی که بیش از 50 درصد کاربران اینترنت جستجوهای محلی انجام می دهند، چرا وبسایت شما را در صدر لیست نبینند؟

لوکال سئو چگونه کار می کند؟

سئو محلی چگونه کار می کند؟

پیش از آنکه به فکر بهبود سئو محلی سایت خود باشیم، بهتر است بدانیم که موتور جستجوی گوگل چگونه بهترین نتایج محلی و لوکالیزه شده را به مخاطب نشان می دهد؟

به طور کلی و بر اساس دیتای بدست آمده، گوگل از سه شاخصه شهرت، فاصله جغرافیایی و میزان مرتبط بودن برای نشان دادن نتایج لوکال استفاده می کند.

  1. شهرت و برجستگی

شرکت و کسب و کار شما تا چه میزان شناخته شده و قابل اعتماد است؟ گوگل بار ها اعلام کرده است که به برند ها و شرکت های مطرح نسبت به سایر کسب و کار ها، اهمیت بیشتر و اولویت بالاتری می دهد. شما می توانید با شروع و ادامه سئو خارجی مانند افزایش کمی و کیفی بک لینک ها، برند منشن، ترغیب افراد به نوشتن نظر در گوگل مپ، فروم ها و … اعتبار بیشتری کسب کنید.

  1. فاصله فیزیکی

منطقی است که میزان فاصله کسب و کار شما تا نقطه مکانی فرد جستجو کننده اهمیت دارد. این عامل لازم است اما کافی نیست؛ به این معنا که صرفا به دلیل نزدیکی مکان شما با فرد جستجوکننده محلی، نتیجه اول کسب و کار شما را نشان نمی دهد. گزینه 1 و 3 شرط کافی را برای کسب رتبه برتر اجرا می کنند.

  1. مرتبط بودن

مهم ترین عاملی که گوگل در رتبه بندی نتایج محلی خود از آن استفاده می کند، میزان مرتبط بودن محتوا و کسب و کار شما با عبارت جستجو است. هرچه کسب و کار شما بتواند آنچه را که کاربر به دنبال آن است بهتر تامین کند، طبعا رتبه بالاتری کسب خواهید کرد.

آموزش سئو محلی

با توجه به پتانسیل بالایی که سئو محلی برای کسب و کار ها دارد، احتمالا متوجه سطح بالای رقابت برای کسب اعتماد گوگل و کاربران شده اید. در ادامه به برخی از تکنیک های عمومی و حرفه ای برای بهبود سئو محلی کسب و کار می پردازیم.

  1. ثبت کسب و کار در گوگل مپ

ثبت کسب و کار در گوگل مپ

محل، مکان، مپ، نقشه! خب مشخصا هنگامی که صحبت از سئو محلی می شود، ثبت کسب و کار در گوگل مپ از نان شب نیز واجب تر است. در اصل همه ما بعد از شنیدن سئو محلی باید به فکر بهینه سازی Google My Business باشیم اما این زمانی است که در یک کشور عادی سکونت داشته باشیم. بله درست حدس زدید، سرویس گوگل مای بیزینس نیز مانند بسیاری از خدمات جهانی، برای ایران تحریم است و برای ورود به آن نیاز به شماره تماس کسب و کار می باشد که کد ایران داخل آن تعبیه نشده است.

  1. بهینه سازی نظرات گوگل مپ

بهینه سازی نظرات گوگل مپ

وبسایت مرجع سئو، MOZ در تحقیقاتی که به فاکتور های مهم در سئو محلی می پردازد، به نظرات افراد روی گوگل مپ کسب و کار شما به عنوان عامل بسیار مهم اشاره می کند. این نظرات زمانی پر اهمیت تر می شوند که کاربر ثبت کننده نظر، لوکال گاید (راهنمای محلی) باشد و در محل کسب و کار شما نظر را داده باشد.

این نظرات و رتبه بندی 1 تا 5 که به کسب و کار شما می دهند، علاوه بر این که می تواند به صورت مستقیم روی کاربرانی که قصد خرید از شما را دارند تاثیر بگذارد، اگر با تعداد بالا، نظرات صادقانه، تصویر و … همراه باشند در رتبه بندی سئو محلی نیز تاثیرگذار است.

همچنین همه نظرات گوگل مپ، ارزش یکسانی با هم ندارند. هنگامی که نظری با نام شهر یا منطقه و کلمات کلیدی هدف درج شود، سیگنال قوی از نظر لوکال به گوگل می فرستد.

ترجیحا افرادی که با کسب و کار شما آشنا هستند را با روش هایی همچون تخفیف و آفر، ترغیب به ثبت نظر مثبت در گوگل مپ بکنید. همچنین نظرات منفی را جدی بگیرید و سعی کنید پاسخ صحیحی به آن ها داشته باشید تا در نظر کاربران، ضعیف به نظر نیایید. همچنین به غیر از گوگل مپ، سعی کنید لوکیشن کار خود را در برنامه هایی مانند نشان، بلد، Apple Maps، Waze و … نیز ثبت کنید تا ارجاعات بیشتری داشته باشید.

  1. ثبت NAP سایت و ارجاع صحیح به آن

NAP در لوکال سئو

NAP مخفف عبارت Name, Address, Phone Number به معنای نام، آدرس و شماره تماس کسب و کار است. دانستن دو نکته در مورد NAP بسیار مهم است:

  • درج NAP در فوتر سایت

به کار بردن آدرس، شماره تماس (به همراه پیش شماره شهر) و نام کسب و کار بخصوص در فوتر سایت که در تمام صفحات سایت تکرار می شود به خزنده های گوگل اطلاعات لازم برای شناخت فعالیت شما را می دهد.

  • ارجاع صحیح به NAP

ارجاع صحیح از سایر سایت ها، بخصوص دایرکتوری های محلی به این 3 مورد درباره کسب و کار شما بسیار اهمیت دارد. این مقاله از وبسایت معتبر Search Engine Land، نشان می دهد که بیش از 41 درصد شرکت ها، اطلاعات NAP یکسانی در سایت های مختلف ندارند. این مورد می تواند مستقیما تاثیر منفی روی سئو محلی سایت شما بگذارد. سعی کنید NAP خود را به صورت صحیح در وبسایت ها مختلف منشن کنید.

برای شناخت میزان منشن خود در فضای وب این عبارت را جستجو کنید:

[نام برند] -site:sample.com/

  1. سئو داخلی مرتبط با لوکال

سئو داخلی مرتبط با لوکال

بسیاری از افراد حتی متخصص به دنبال یادگیری و به کار بردن ترفند های خفن و جادویی سئو هستند در حالی که به نکات ساده و ابتدایی سئو داخلی توجه ندارند. می توان گفت با یادگیری و به کار بردن نکات ساده سئو داخلی، بیش از 70 درصد راه را رفته ایم.

  • تحقیق کلمات کلیدی و تولید محتوای لوکال

کیورد ریسرچ اولین و شاید مهم ترین بخش چینش استراتژی سئو سایت است، به همین دلیل در هنگام تحقیق کلمات کلیدی به کلمات لوکال هم دقت کنید. اگر در این زمینه سوالی دارید بیایید به صورت دقیق یک کلمه را تحلیل کنیم:

جستجو کنید “بهترین دندانپزشک” و سپس “بهترین دندانپزشک غرب تهران” و سپس “بهترین دندانپزشک شمال تهران”.

تمام نتایج گوگل بر اساس محلی که در عبارت درج کردید متفاوت می شوند.

به همین دلیل اگر کسب و کار ارائه دهنده خدماتی هستید و در تحقیق کلمات کلیدی خود به کلماتی حاوی لوکیشن برخوردید، با جدیت برای آن تولید محتوا کنید.

در محتوایی که تولید می کنید هم مانند سایرین به نکات سئو محتوا توجه داشته باشید و حتما از نام مکان در تگ H1، متا تایتل، متا دیسکریپشن، بدنه محتوا، تصاویر و … نیز استفاده کنید.

  • داده های ساختار یافته (اسکیما مارک آپ)

داده های ساختار یافته (اسکیما) هم به کاربر و هم به ربات های گوگل در فهمیدن بیشتر مطلب ما کمک می کنند. بسته به نوع محتوا، اشکال مختلفی از داده های ساختار یافته وجود دارد. برای مثال، می‌توانید محصولات، نظرات، ویدیوها و سؤالات متداول را با داده‌های ساختاری خاصی قالب‌بندی کنید تا موتورهای جستجو بهتر بفهمند که چه نوع محتوایی ارائه شده است.

وبسایت اسکیما همچنین داده های ساختار یافته ای برای مشخص کردن لوکال بیزینس دارد که در اینجا می توانید به منبع آن دست یابید. در این دیتا اطلاعاتی مانند آدرس کسب و کار، دسته بندی شغل، ساعات کاری، شماره تماس و … را می توان درج کرد. در انتها نیز بهتر است برای تست درستی اسکیما در وبسایت به گوگل ریچ ریزالت تست بروید و آن را راستی آزمایی کنید.

  1. لوکال لینک بیلدینگ

دریافت بک لینک از سایت های محلی

دقیقا مانند سئو سایت، لینک بیلدینگ نیز عامل مهمی در رتبه بندی محلی است. دریافت بک لینک از وبسایت هایی که یا کسب و کاری محلی هستند یا کسب و کار های محلی را معرفی می کنند، تاثیر زیادی در بهبود رتبه سایت شما در جستجوی محلی دارد. همچنین دریافت بک لینک با انکرتکست لوکال (مانند بهترین دندانپزشک در غرب تهران) تاثیر لینک های دریافتی شما را بیشتر می کند.

  1. رفتار کاربر (خارج و داخل سایت)

رفتار کاربر

برخی از فاکتور های سئو مانند CTR، نرخ خروج از صفحات، سرعت سایت و … را گوگل بر اساس رفتار کاربران مشخص می کند. در ادامه به بررسی هر یک و میزان تاثیر آن در سئو محلی می پردازیم:

  • نرخ کلیک یا CTR

نرخ کلیک بخصوص بعد از الگوریتم Rank Brain برای گوگل اهمیت زیادی پیدا کرد چراکه اولین رفتار کاربر در مواجه با سایت را مشخص می کرد. CTR به معنای تعداد کلیک تقسیم بر میزان دیده شدن سایت است و اگر وبسایتی در کلمه کلیدی 100 بار نشان داده شود و 20 نفر وارد آن شوند، نرخ کلیک آن 20 درصد محاسبه می شود.

حال فرض کنید عنوان و توضیحات سئو شما برای کاربران جذاب نباشد و CTR پایینی کسب کنید، خب مسلما اگر فرصت را برای کسب نرخ کلیک بالا از دست بدهید در نتایج لوکال هم فرصت کمتری برای نمایش پیدا می کنید.

  • جریان کاربران در سایت

به طور میانگین کاربران وقتی به صفحات فرود محلی شما وارد می شوند چه مدت زمانی را صرف مطالعه می کنند؟ آیا این در مقابل رقبا زمان بیشتری است یا کمتر؟ چه تعداد از کاربران روی دکمه تماس کلیک می کنند؟ چه تعداد در صفحه “تماس با ما” یا “درباره ما” اقدام به دریافت لوکیشن می کنند؟

  • سرعت و ریسپانسیو بودن سایت

سرعت سایت بخصوص با توجه به تعداد بالای کاربران گوشی به دستی که جستجوی محلی انجام می دهند، بسیار مهم است. بر اساس شاخص های مهم LCP، TBT و CLS وبسایت خود را برای موبایل به بهینه ترین سرعت ممکن برسانید.

جستجوی محلی معمولا به تلفن همراه گره خورده است، برای پذیرایی مطلوب از کاربران تلفن همراه حتما ریسپانسیو بودن و موبایل فرندلی بودن سایت خود را از طریق سرچ کنسول بررسی کنید.

بررسی چند پرسش متداول و ادعا در مورد سئو محلی

به طور کلی سئو محلی را می توان بخشی داخل سئو معرفی کرد اما چند تفاوت باید بین آن ها قائل شویم:

  • مخاطب هدف: کاربر هدف در سئو، تمام کسانی هستند که به گونه ای به کسب و کار ما مرتبط می شوند و این ارتباط از کلمات کلیدی کلی تا جزئی می تواند متفاوت باشد. سئو محلی اما به دنبال جذب افرادی هدفمند تر است که در یک منطقه خاصی قصد خرید یا دریافت خدمات دارند.
  • سطح رقابت: قدرت و قدمت رقبا در سئو به صورت کلی بیشتر از کسب و کار های محلی است و به همین دلیل می توان هدف سخت تری برای دنبال کردن باشد. به همین دلیل می توان استراتژی سئو محلی را زودبازده تر از سئو به صورت کلی دانست.

اما به هر حال باید خاطر نشان کرد که وبسایتی که به دنبال سئو محلی است از سئو بازمانده و صرفا باید به لوکالیزه شدن بپردازد. بهترین حالت پیگیری استراتژی سئو محلی در کنار برنامه ریزی های کلی بهینه سازی سایت است.

در درجه اول، می توان گفت سئو محلی برای کسب و کار های فیزیکی در مناطق مختلف شهر بی نظیر است. در کنار این مشاغل، کسب و کار های ارائه دهنده خدمات مانند تعمیرات، وکلا، پزشکان، تاسیسات و … بر اساس نوع سرچ کاربر محلی می توانند از مزایای سئو محلی استفاده کنند.

شاید در نگاه اول پاسخ آن خیر باشد اما هنوز هم بسیاری از کسب و کار ها با ثبت مکان خود در گوگل مپ و تشویق افراد به درج نظر و امتیاز دهی، سئو محلی را به صورت تجربی انجام داده اند. البته که داشتن وبسایت بهترین گزینه برای تمامی کسب و کار هاست اما به هر حال می توان از مزایای سئو محلی استفاده کرد، چه با سایت چه بدون سایت.

شاید ما به دلیل اینکه گوگل مای بیزینس در ایران تحریم است، آنچنان با فضای این سرویس آشنا نباشیم اما باید گفت که تاثیر GMB حتی از تمام عوامل داخل سایت ما نیز تاثیر بیشتری روی سئو محلی دارد. در ادامه شما را به مشاهده اینفوگرافیک در مورد تاثیر عوامل مختلف بر لوکال سئو دعوت می کنیم:

جمع بندی نهایی: برای بهینه سازی محلی چه کنیم؟

برای جمع بندی اگر در نظر دارید سئو محلی را به عنوان استراتژی روی سایت پیاده سازی کنید، موارد زیر را رعایت نمایید:

  • حتما کسب و کار خود را در گوگل ثبت کنید.
  • از مشتریان و دوستان خود بخواهید نظرات مثبت با تعداد کاراکتر بالا، تصویر، کلمات کلیدی و … درج کنند.
  • تحقیق کلمات کلیدی و ایجاد محتوای محلی (مانند خدمات فلان در صادقیه یا خدمات بهمان در الهیه) را بسیار جدی بگیرید.
  • در فوتر سایت، اطلاعات آدرس، تماس و نام برند را حتما درج کنید.
  • با استفاده از افزونه های سئویی مانند اسکیما پرو، اسکیمای بیزینس را برای سایت خود فعال و درج کنید.
  • لینک بیلدینگ های لوکال و با استفاده از انکرتکست های محلی را جدی بگیرید.
4.7/5 - (7 امتیاز)

فهرست مطالب

وایرال چیست؟

وایرال شدن شاید رویایی ترین واژه در اصطلاحات برای اکثر دیجیتال مارکتر ها باشد و راه رسیدن به آن نیز بسیار سخت است. در این مقاله به بررسی چیستی محتوای وایرال و نحوه وایرال شدن می پردازیم.

ادامه مطلب »

وایرال چیست؟

وایرال شدن شاید رویایی ترین واژه در اصطلاحات برای اکثر دیجیتال مارکتر ها باشد و راه رسیدن به آن نیز بسیار سخت است. در این مقاله به بررسی چیستی محتوای وایرال و نحوه وایرال شدن می پردازیم.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *