سئو داخلی چیست

سئو داخلی (On Page) چیست؟ [جامع ترین مفاهیم سئو داخلی]

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

در این مقاله به بررسی مفاهیم اصلی سئو داخلی و تکنیک های بهینه سازی داخلی وبسایت پرداختیم.

اگر به دنبال محتوای مناسب برای شناخت و یادگیری سئو داخلی سایت هستید، احتمالا در مورد سئو مطالعه کرده و به دسته بندی کلی وبسایت به سئو داخلی، خارجی و تکنیکال رسیده اید. در این مقاله قصد داریم بطور جامع شما را با سئو داخلی و تکنیک های بهینه سازی وبسایت قدم به قدم آشنا کنیم.

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی یا On page seo

همانطور که از نام آن هم قابل تشخیص است، سئو داخلی یا On Page SEO به تمامی موارد بهینه سازی که داخل سایت صورت می گیرد، اطلاق می شود. این موارد می تواند شامل سئو محتوا، بهینه سازی سرعت سایت، ساختار آدرس دهی وبسایت، لینک سازی داخلی و … باشد که در ادامه سعی می کنیم تا حد معقولی هر یک را توضیح دهیم.

نکته مهم درباره رشد رتبه سایت در موتور های جستجو، انجام همزمان سئو داخلی مانند بهینه سازی سرعت، تولید محتوای مناسب، ساختار درست وبسایت و … با سئو خارجی مانند لینک سازی، رپورتاژ آگهی و … است. اگر به سئو داخلی توجه نداشته باشید و صرفا فشار را روی سئو خارجی و لینک بیلدینگ بیاورید، علاوه بر اینکه هزینه و زمان بسیار بیشتری باید صرف کنید، ممکن است توسط گوگل با جریمه و پنالتی روبرو شوید.

نظر گوگل در مورد سئو داخلی

جهت گیری گوگل در مورد لینک سازی که همواره به دنبال راهکار های تازه برای بی اثر کردن لینک بیلدینگ دستی می باشد، کاملا مشخص است. در این راهنما منتشر شده توسط وبمستر گوگل، بطور مختصر در مورد راهکار های بهبود ایندکس و رتبه بندی صفحات به همراه خطوط قرمز گوگل صحبت شده است.

درج لینک های قابل کرول با تگ a، تگ Alt تصاویر، استفاده از فایل robots.txt، تولید محتوای یونیک و با ارزش، استفاده از داده های ساختار یافته، سرعت مناسب سایت، ریسپانسیو و … از جمله مواردی است که گوگل در این راهنما به آن اشاره کرده است.

گوگل تا جای ممکن دست شما را برای بهبود سئو داخلی باز گذاشته و توضیحات خوبی برای سریع تر ایندکس شدن مطالب، بهبود تجربه کاربری و افزایش قدرت وبسایت در راهنمای خود داده است.

تنها جایی که بسیار مورد اهمیت بوده و هست که همچنان هم گوگل روی آن بسیار حساس است، بخش سئو خارجی و بخصوص لینک سازی می باشد. در اصل گوگل دریافت بک لینک خوب و طبیعی را هم منوط به سئو داخلی خوب و بخصوص تولید محتوای با ارزش و منحصر به فرد می داند.

عقیده این موتور جستجو بر این است که اگر محتوای شما یونیک و عالی باشد، طبیعتا در وب سایت ها به آن اشاره خواهد شد و لینک ها با ارزش نیز به سمت شما سرازیر می شود. (این تفکر فقط در دنیای خیال برای یک وبسایت تازه کار، ممکن است اتفاق بیفتد.)

حال که ما به عنوان متخصص سئو از تکنیک سئو کلاه خاکستری استفاده می کنیم، باید سئو داخلی به همراه تولید محتوای خوبی داشته باشیم که بعد از بالا آمدن سایت، کاربر ها هم از وبسایت راضی باشند و جایگاه بالا را از دست ندهیم.

چرا سئو داخلی مورد اهمیت است؟

اهمیت سئو، بخصوص در سئو داخلی و سئو محتوا که کنترل کامل روی آن داریم، بسیار بالاست. همچنان استفاده از کلمه کلیدی در عنوان محتوا، متا توضیحات و خود متن، روی بهینه سازی صفحه تاثیرگذار است. از جمله دلایل اصلی اهمیت سئو داخلی می توان موارد زیر را نام برد:

  • سئو On page به کرولر ها کمک می کند تا محتوای صفحه را راحت تر بخوانند و بتوانند ان را ایندکس کنند.
  • موارد تکنیکال سئو داخلی مانند بهینه سازی سرعت سایت، لینک سازی داخلی یا موبایل فرندلی بودن، به بهبود تجربه کاربری نیز کمک می کنند.
  • انجام بهینه سازی داخلی سایت به عنوان استراتژی بلند مدت می تواند نرخ بازگشت سرمایه خوبی داشته باشد.
  • بهبود نرخ کلیک بطور مستقیم با مفاهیمی مانند کپی رایتینگ و داده های ساختار یافته بستگی دارد.
  • در بسیاری از موارد، سئو داخلی بطور کامل برای رسیدن به صفحه اول و رتبه های بالای گوگل کافیست و نیازی به فشار آف پیج روی صفحه نیست.

نکات پایه ای سئو داخلی

  • قابلیت کرول شدن: وبسایت در ابتدا باید قابلیت بررسی و ایندکس توسط ربات های گوگل را داشته باشد. استفاده از فرمت HTML5 برای محتوا، استفاده کمتر از فایل های جاوا اسکریپت و CSS، مشخص کردن دسترسی ربات ها در فایل مربوطه و …

 

  • ساختار سایت: لینک سازی صحیح داخلی، استفاده از سایت مپ، کدنویسی بهینه و …

 

  • لینک خارجی به منابع با کیفیت: سعی کنید داخل محتوا بخصوص مقالات خود به منابع با قدرت دامنه بالا و ارزش دار نزد گوگل، لینک خارجی با کلماتی به غیر از کلمه کلیدی خود مانند “منبع، نام وبسایت یا اینجا را لمس کنید” بدهید.

 

  • سرعت سایت: بهینه سازی سرعت وبسایت تاثیر بسزایی روی سئو داخلی دارد. آمار ها نشان می دهد تنها 2 ثانیه کاهش سرعت بارگذاری سایت، در حدود 30 درصد میزان نرخ پرش (بانس ریت) را کاهش می دهد.

 

  • حالت واکنش گرا و مناسب برای تلفن همراه: استفاده از قالب های ریسپانسیو، ویو پورت، سایز استاندارد محتوا، درج لینک ها با فاصله منطقی از هم و افزایش سرعت سایت با AMP موبایل؛ نشان دهنده وبسایتی مناسب برای کاربران تلفن همراه است. برای تست موبایل فرندلی وبسایت به این ابزار گوگل مراجعه کنید.

 

  • استفاده از پروتکل امن SSL: هم اکنون یکی از فاکتور های رتبه بندی گوگل وجود https یا پروتکل امن برای ورود کاربر است.

 

  • آدرس دهی مناسب: توصیه اصلی در این مورد، استفاده از URL مناسب و قابل خواندن برای کاربر است. به عنوان مثال آدرس دهی com/32/info.html باید به آدرسی خوانا مانند iranweblife.com/seo/on-page تغییر کند.

 

  • تولید محتوای یونیک: محتوای خوب با تحقیق کلمات کلیدی و لیست بندی آن آغاز می شود. برای شروع تولید محتوا باید با قصد کاربر از جستجو آشنا شوید و در ابتدا بدانید که باید مقاله ایجاد کنید یا محصول یا کتگوری. راه آن هم مشاهده نوع محتوای صفحه اول گوگل است.

 

  • سئو تصاویر: اگر به سئو تصاویر اهمیتی نمی دهید بهتر است بدانید میزان سرچ تصاویر گوگل از کل میزان جستجو در بینگ، یوتوب، آمازون و فیس بوک بیشتر است! استفاده از تصاویر یونیک طراحی شده و نگارش صحیح قسمت متن جایگزین با کلمه کلیدی توصیف کننده تصویر استفاده کنید.

 

  • تجربه کاربری و UX: ساختار صحیح محتوا، استفاده درست از تگ های H2 تا H6، فونت سایز، استفاده از استایل معمول و خوانای متن، عدم استفاده از افکت های زیاد در سایت، طراحی صفحه 404 مناسب و ناوبری خوب لینک ها از جمله عوامل بهبود تجربه کاربری هستند.

 

  • بهینه سازی نرخ کلیک: استفاده از ریچ اسنیپت، تایتل های جذاب (دارای عدد، تاریخ، علامت، ایموجی و …)، بهینه سازی متا توضیحات، استفاده از Fav icon و … می تواند نرخ کلیک یا CTR شما را بهبود ببخشد.

تفاوت سئو داخلی و خارجی

تفاوت سئو داخی و سئو خارجی

چیزی که احتمالا در بسیاری از سایت ها در مورد تفاوت سئو داخلی و خارجی خوانده اید به این جمله که On page SEO تمام فعالیت هایی است که داخل سایت صورت می گیرد و Off Page SEO فعالیت هایی مانند برندینگ و لینک سازی است که در فضای وب و خارج از سایت انجام می شود. اما در اصل تفاوت این دو چیست؟

سئو داخلی و خارجی می بایست در کنار هم انجام شوند و باید بدانیم که هیچ گدام بر دیگری ترجیح ندارند. در ابتدای فعالیت سئو مواردی مانند سرعت سایت، صفحه بندی مناسب، تولید محتوای سئو شده و … باید صورت گیرد تا بعد در هنگام اجرای کمپین های آف پیج به مشکل نخوریم.

مواردی مانند بهینه سازی آدرس های سایت، فایل های Robots.txt و sitemap.xml، بهینه سازی متا ها، هدینگ ها، تگ آلت تصاویر، اسکیما، اس اس ال، محتوای یونیک، بهینه سازی سرعت سایت و … جزو فعالیت های اولیه و حتی ادامه دار سئو داخلی سایت است.

از طرفی برای پیشبرد اهداف سئو خارجی باید بصورت هماهنگ فعالیت هایی مانند لینک بیلدینگ، رپورتاژ آگهی، سوشال مدیا مارکتینگ، ثبت نقشه گوگل، فعالیت در فروم ها و وبسایت های دایرکتوری و … را انجام داد.

نکات مهم سئو داخلی

در قدم اول فرایند سئو داخلی دو حالت وجود دارد: وبسایت تازه طراحی شده باشد یا مدتی از فعالیت و ساختار سایت گذشته باشد.

حالت اول: سایت تازه طراحی شده باشد.

  • اضافه کردن محتوای اولیه سایت مانند کتگوری، درباره ما، تماس با ما و …
  • برداشتن تگ نوایندکس سایت و معرفی به سرچ کنسول برای بررسی ایندکس + افزودن سایت مپ به این ابزار
  • بررسی وضعیت سئو داخلی صفحات با ابزار های آنلاین یا برنامه های سئو مانند SEO website auditor
  • بررسی وضعیت سرعت سایت در ابزار GTmetrix یا Page Speed Insight گوگل و رفع ایرادات
  • بررسی موارد مورد نیاز سئو مانند افزونه رنک مث، Wp Rocket و … در وبسایت وردپرسی و درخواست کمبود های سئو در وبسایت اختصاصی
  • شروع فرایند تولید محتوای سئو شده (تحقیق کلمات کلیدی، لیست بندی کیورد ها، تولید محتوا و …)

حالت دوم: وبسایت فعال

برای وبسایت فعال نیز تمامی موارد بالا انجام می شود با این تفاوت که بررسی صفحات تک به تک، محتوای قرار گرفته روی سایت، رفع ارور های ابزار سرچ کنسول، بررسی کدنویسی سایت، صفحات 404، شناسایی صفحات زامبی و فقیر، لینک سازی داخلی برای صفحات هدف و … نیز به موارد گفته شده اضافه می شود.

  1. بررسی دسترسی ربات ها به سایت

اتصال وبسایت به سرچ کنسول

اساس سئو روی شروع فرایند کرول ربات های گوگل قرار دارد. یکی از اصلی ترین راهکار هایی که برای بررسی وضعیت ایندکس، ارور ها و صفحات کنار گذاشته توسط ربات های گوگل وجود دارد، گوگل سرچ کنسول است. علاوه بر این، بعد از اتصال وبسایت به سرچ کنسول می توانید اطلاعات فوق العاده ای در مورد CTR، میزان کلیک، ایمپرشن، کلمات کلیدی دیده شده و هر آنچه وضعیت وبسایت شما روی سرچ گوگل است را مشاهده کنید.

  1. سایت مپ

نقشه سایت

استفاده از سایت مپ بخصوص برای راهنمایی کرولر ها جهت ناوبری به آدرس های تازه ساخته شده وبسایت ضروری است. اگر از وبسایت وردپرسی استفاده می کنید با افزونه سئو مانند رنک مث یا یوست می توانید sitemap را به وبسایت اضافه کرده و آن را برای بررسی به سرچ کنسول نیز معرفی کنید. به علاوه در دنیای گوگل به انتهای هر جستجویی کلمه Generator را اضافه کنید ده ها وبسایت سازنده اتوماتیک فایل هایی مانند سایت مپ، disavow file و … در دسترس هستند.

  1. ساختار لینک دهی وبسایت

لینک سازی داخلی

قانون معروفی به نام 3 کلیک وجود دارد که می گوید ناوبری وبسایت باید به گونه ای باشد که هر کاربر برای رسیدن به هدف خود از صفحه اصلی بیش از 3 کلیک نکند. دو نوع لینک سازی داخلی می توانیم داشته باشیم:

  • لینک داخلی ساختاری

از جمله منو، فوتر، محصولات معرفی شده انتهای هر صفحه محصول، صفحات کتگوری و … که بصورت اتوماتیک از صفحات دیگر لینک داخلی دارند.

  • لینک داخلی در محتوا

لینک هایی که داخل محتوای محصول، محتوای متنی کتگوری یا مقالات به صفحات دیگر وبسایت داده می شود.

  1. لینک دهی خارجی

لینک دهی خارجی

شاید تعجب کنید اما هنوز هم سئوکارانی هستند که احساس می کنند لینک دادن به منابع معتبر از قدرت وبسایت آن ها می کاهد و اصطلاحا Link Juice را منتقل می کند. باید توجه کنیم بخصوص در ابتدای فعالیت وبسایت، نیاز داریم که اعتماد گوگل را جلب کنیم و محتوای بدون منبع قوی به هیچ وجه اعتماد سازی نمی کند.

هر چند لینک گرفتن از وبسایت تازه کار ما برای وبسایت های اصلی و پر قدرت که در کلمات کلیدی اصلی بالا هستند برای آن ها مزیت خاصی ندارد، اما برای نشان دادن استفاده ما از منابع معتبر مورد نیاز است. ترجیحا با کلماتی غیر از کلمه کلیدی خود مانند نام وبسایت مقصد، اینجا را کلیک کنید و منبع، لینک خارجی به وبسایت معتبر انگلیسی زبان بدهید.

  1. بهینه سازی سرعت صفحات

سرعت سایت در Page Speed Insights

سرعت وبسایت یکی از گزینه های اصلی رتبه بندی گوگل است اما نباید نگران این باشید که چرا در تست سرعت Page Speed Insights گوگل نمره 100 را نگرفته اید. سرعت وبسایت شما در کنار رقبا سنجیده می شود و بهتر بودن نسبت به وبسایت های رقبا بررسی می شود.

با توجه به تغییر رویه گوگل از کرولر های دسکتاپ به موبایل، اهمیت بهینه سازی سرعت روی تلفن همراه بسیار بالا رفته است. برخی از مواردی که در تست سرعت جی تی متریکس یا گوگل گفته می شود را تنها توسعه دهنده مسلط HTML و CSS می تواند رفع کند و برای وبسایت های وردپرسی نیز این کار بسیار سخت است اما برخی کار ها را می توانید برای بهبود سرعت هر صفحه پیاده سازی کنید:

  • انتخاب هاست پر سرعت با آپ تایم بالا
  • بهینه سازی تصاویر توسط ابزار هایی مانند Tinypng و image compressor و استفاده از سایز مناسب برای هر بخش
  • استفاده از افزونه Wp Rocket برای بهینه سازی کد ها و استفاده از Lazy Load
  • فعالسازی browser caching
  • استفاده از CDN
  1. نحوه صحیح آدرس دهی وبسایت

ویژگی محتوای سئو شده

منبع تصویر: https://moz.com/learn/seo/url

آدرس دهی وبسایت را بر اساس دو مثال زیر بررسی می کنیم:

  • غلط: http://www.blog.example.com/seo_12643_content.html/
  • صحیح: https://example.com/blog/seo-content/

موارد زیر را در آدرس دهی سئو شده در نظر بگیرید:

  • URL را کوتاه و قابل فهم نگارش کنید. طول آدرس نباید بیش از 70 کاراکتر باشد و مفهوم مقاله یا محصول را برساند.
  • حتما وبسایت دارای SSL فعال باشد.
  • تمام حروف بهتر است کوچک باشند.
  • آدرس های به نوعی Human readable باشند. HTML و .php انتهای آدرس نباشد.
  • از کلمه کلیدی داخل آدرس استفاده کنید.
  • آدرس دهی فارسی یا انگلیسی تفاوت خاصی ایجاد نخواهد کرد اما اگر از کلمه کلیدی به شکل انگلیسی صحیح استفاده کنید به هنگام لینک سازی دیگر به کد هایی مانند %D8%A7%D9%85%D8%AA%DB%8C مواجه نخواهید شد.
  1. سئو محتوا

ویژگی محتوای سئو شده

سئو محتوا شاید زمانی صرفا برای کرولر های گوگل انجام می شد اما به مرور زمان و با ارائه الگوریتم های این موتور جستجو، محتوا را نه صرفا برای گوگل بلکه باید بر طبق خواسته کاربر تولید کنید. مراحلی که برای سئو محتوا می توان در نظر گرفت به شکل زیر است:

  • تحقیق کلمات کلیدی و اختصاص صفحات مجزا به ازای هر کلمه کلیدی بر اساس قصد کاربر
  • بررسی نیت کاربر از هر جستجو (تایپ محتوا که می تواند مقاله، محصول، کتگوری یا لندینگ پیج باشد.)
  • استفاده از کلمه کلیدی در عنوان اصلی و عناوین فرعی، url، متا تایتل و دیسکریپشن، آلت تصاویر و به اقتضا در خود محتوا
  • استفاده از کلمات کلیدی فرعی و lsi برای تشریح محتوا
  • عدم استفاده زیاد از کلمه کلیدی در محتوا یا اصطلاحا کیورد استافینگ
  • استفاده از مولتی مدیا در محتوا
  • استفاده از عدد، ایموجی و نماد در متا تایتل
  • نگارش متا دیسکریپشن جذاب
  • به کار بردن ریچ اسنیپت ها مانند اسکیما نمره دهی محصولات، اسکیما FAQ و …
  • عدم استفاده از محتوای کپی شده یا فاقد ارزش افزوده
  • استفاده از طول محتوای مناسب با رقبا
  • استفاده از علائم نگارشی صحیح مانند ویرگول، لیست بندی، حروف بولد و …
  1. بررسی و آنالیز مداوم

گوگل آنالیتیکس

با استفاده از ابزار هایی مانند SERP mojo (برای موبایل) یا Nightwatch (افزونه گوگل کروم) می توانید رتبه و جایگاه کلمات کلیدی مدنظر خود را بررسی کنید. علاوه بر این ابزار هایی که خود گوگل مانند سرچ کنسول و آنالیتیکس بصورت رایگان در دسترس ما قرار داده است، کمک شایانی به بهبود وضعیت سئو داخلی سایت می کند.

چه از بررسی کلماتی که در آن ها رتبه خوبی نداریم و می توانیم از آپدیت محتوا استفاده کنیم چه اطلاع از آخرین وضعیت ایندکس صفحات یا ارسال درخواست برای ایندکس گوگل، همه از قابلیت های سرچ کنسول هستند.

علاوه بر سرچ کنسول، ابزار گوگل آنالیتیکس هم بطور جامع رفتار کاربر روی سایت را برای ما نشان می دهد. اطلاعاتی از قبیل نحوه ورود کاربر به سایت (مستقیم، سرچ گوگل، ارجاع داده شده از سایر وبسایت ها و تبلیغات)، میزان بانس ریت هر صفحه، بررسی کمپین های تبلیغات کلیکی، صفحاتی که بیشترین نرخ خروج از سایت را داشته اند و … را می توان از آنالیتیکس بدست آورد.

4.7/5 - (3 امتیاز)

فهرست مطالب

وایرال چیست؟

وایرال شدن شاید رویایی ترین واژه در اصطلاحات برای اکثر دیجیتال مارکتر ها باشد و راه رسیدن به آن نیز بسیار سخت است. در این مقاله به بررسی چیستی محتوای وایرال و نحوه وایرال شدن می پردازیم.

ادامه مطلب »

وایرال چیست؟

وایرال شدن شاید رویایی ترین واژه در اصطلاحات برای اکثر دیجیتال مارکتر ها باشد و راه رسیدن به آن نیز بسیار سخت است. در این مقاله به بررسی چیستی محتوای وایرال و نحوه وایرال شدن می پردازیم.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *