متخصص سئو کیست

متخصص سئو کیست؟

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

متخصص سئو، سئوکار یا سئو اسپشیالیست عنوان شغلی است که بسیاری از افراد تا به حال اسم آن را نیز نشنیده اند، در این مقاله بطور کامل به بررسی این پوزیشن شغلی می پردازیم.

داشتن تخصص در هر زمینه ای نسبت به دانش عمومی، می تواند شما را برجسته کند. در مورد متخصص سئو هم همینطور است: یک متخصص سئو می بایست اطلاعات عمیقی در مورد نحوه کارکرد موتورهای جستجو و رتبه بندی آن ها داشته باشد، از تجربه خود و افراد دیگر استفاده کند و در نهایت برای بهینه سازی وبسایت و بهبود تجربه کاربری استراتژی های عملی پیاده سازی کند.

برخلاف تصور رایج، متخصص سئو فردی نیست که سئو تضمینی ارائه دهد یا ضمانت کند که به رتبه های مورد نظر می رسید و اگر به چنین شخصی برخورد کردید، بهتر است گزینه های دیگر را میان بهترین شرکت های سئو بررسی کنید.

اگر به شغل سئو (SEO) علاقه مند هستید یا در جستجوی سئوکار باتجربه و کاربلد می باشید، ما در این مقاله به طور کامل به بررسی مهارت ها، وظایف و منابع یادگیری برای پوزیشن متخصص سئو یا سئوکار می پردازیم.

سئو چیست؟

سئو یا بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو فرایندی پر چالش است و نیاز به درک عمیق و هوش بالا دارد. سئو به معنای بهبود رتبه وبسایت در کلمات کلیدی مدنظر با در نظر گرفتن دستورالعمل های موتور جستجو (گوگل) است. گوگل برای اجرای این دستورالعمل ها اقدام به ایجاد الگوریتم هایی مانند الگوریتم پاندا، پنگوئن و … کرد که لیست کامل آن ها را می توانید در مقاله الگوریتم های جذاب گوگل مطالعه کنید.

این توضیحات شما را با مفهوم کلی سئو آشنا می کند اما چه دلایلی باعث می شود سئو مهم باشد و اهمیت سئو سایت در چیست؟

  • بیش از 50 درصد تمامی ورودی وبسایت ها از طریق سئو و جستجوی ارگانیک است.
  • سئو سایت نسبت به ادز گوگل و تبلیغات کلیکی به صرفه تر است.
  • اعتماد و اعتبار وبسایتی که با سئو به رتبه های بالا می رسد بسیار بالاست.
  • بیش از 98 درصد جستجو در ایران توسط گوگل صورت می گیرد.
  • حدود 70 درصد از تمام افرادی که در گوگل جستجو انجام می دهند، در صفحه اول کارشان را تمام می کنند.
  • احتمال خرید افرادی که از طریق جستجو ارگانیک وارد سایت می شوند، بسیار بالاتر از تبلیغات ناخواسته است.

متخصص سئو کیست؟

متخصص سئو فردی است که به مفاهیم سئو داخلی، تکنیکال و خارجی تسلط داشته و می تواند استراتژی بلند مدت سئو و تولید محتوا تعیین کند. این فعالیت ها اگر طبق اصول انجام شود در نهایت باعث بهبود رتبه سایت در کلمات کلیدی هدف خواهد شد. برخی از اصلی ترین وظایف متخصص سئو را در ادامه آورده ایم:

وظایف متخصص سئو

موارد بهینه سازی وبسایت به سه بخش تقسیم می شوند:

  1. سئو داخلی

تحقیق کلمات کلیدی، تولید محتوا، بهینه سازی تایتل و دیسکریپشن، لینک سازی داخلی و خارجی، آدرس دهی مناسب، سئو تصاویر، بهینه سازی تجربه کاربری و … جزو موارد مورد اهمیت در سئو داخلی یا On page هستند.

  • تحقیق کلمات کلیدی

زیربنای سئو، کلمات کلیدی است که کاربر در گوگل جستجو می کند. هر وبسایت در حوزه مربوط به خود دارای کلمات کلیدی مشخص مانند نام محصولات، کتگوری ها و مقالات تخصصی است. با استفاده از کلمات کلیدی دانه (Seed Keyword) و ابزار های گوناگون مانند KWfinder، کیورد پلنر و نتایج گوگل ساجست، می توان لیست کاملی از کلمات کلیدی هدف برای وبسایت را پیدا کرد.

بعد از مشخص شدن تعداد کلمات کلیدی هدف و لانگ تیل ها می توان فایل بریف هر عنوان مقاله، محصول یا کتگوری را در آورد و به این ترتیب تحقیق کلمات کلیدی به نحوه شایسته ای پایان میابد.

  • تولید محتوا

بعد از دسته بندی هر کلمه کلیدی، نوبت به تولید محتوا می رسد. برای تولید محتوای سئو شده در ابتدا باید تایپ محتوا را بسنجید. تایپ محتوا به نیت کاربر و اکثریت نتایج صفحه اول گوگل بستگی دارد. به عنوان مثال تایپ محتوایی برای کلمه کلیدی “خرید آیفون 13 پرومکس 256” بر اساس نیت کاربر، محصول خواهد بود یا تایپ محتوایی برای کلمه کلیدی “اکسیژن چیست” مطمئنا مقاله می باشد.

بعد از مشخص کردن تایپ محتوایی، می بایست حجم محتوای رقبا و عناوین اصلی آن ها را بررسی کرده و سعی شود محتوای تولیدی از سایرین کامل تر باشد.

  • بهینه سازی متا تایتل و دیسکریپشن

متخصص سئو اگر روی وبسایت وردپرسی فعالیت می کند، برای نگارش متا عنوان و توضیحات، نیاز به افزونه های سئویی مانند رنک مث یا یوست دارد و برای وبسایت های اختصاصی، میبایست برنامه نویس سایت، مکانی برای درج این توضیحات قرار دهد. نگارش صحیح، جذاب و بهینه متا توضیحات و تایتل می تواند تاثیر زیادی روی نرخ کلیک و بهبود رتبه محتوا داشته باشد.

  • لینک سازی داخلی و خارجی

سئوکار حرفه ای ارزش لینک سازی داخلی و خارجی را به خوبی می داند و سعی می کند در هر محتوا به سایر مطالب وبلاگ یا محصولات، لینک داخلی دهد. علاوه بر این، دادن لینک خارجی به منابع قدرتمند علاوه بر اینکه ضرری ندارد، می تواند روند بهبود رتبه را تسریع ببخشد.

  • آدرس دهی مناسب

استفاده از ساختار صحیح Url یکی از وظایف اصلی سئوکار به هنگام سئو داخلی است. ساختار صحیح آدرس می بایست فاقد عدد و عبارات غیرقابل فهم، توضیح دهنده محتوا، با حروف کوچک و کوتاه باشد.

  • سئو تصاویر

بهینه سازی تصاویر و کاهش حجم آن ها مستقیما روی سرعت وبسایت و بهبود تجربه کاربر تاثیر می گذارد. علاوه بر این درج تگ آلت و مشخصات اگزیف می تواند تصویر یونیک را به هنگام جستجوی کلمه کلیدی در صدر نتایج گوگل فوتو نشان دهد.

  1. سئو خارجی

بخش مهمی از فعالیت سئو که نیاز به تجربه بالای متخصص سئو دارد، سئو آف پیج یا خارجی است. این بخش از قسمت های مختلفی تشکیل می شود اما مهم ترین آن از ابتدا تاکنون لینک بیلدینگ یا بک لینک می باشد. لینک سازی در اصل برای نشان دادن میزان اعتبار محتوای تولید شده در وب حیاتی است و گوگل از ابتدای تولد، همواره از لینک بین وبسایت ها به عنوان یک فاکتور مهم رتبه بندی استفاده میکرده است.

اما سئو خارجی صرفا به تحلیل رقبا از نظر لینک سازی، نگارش پلن بک لینک و مشخص کردن انکرتکست ها نمی پردازد. متخصص سئو در بخش سئو خارجی علاوه بر این، می بایست به فکر ایجاد سرچ برند، فعالیت در سوشال مدیا و راهکار هایی برای افزایش تاثیر بک لینک باشد.

  1. سئو تکنیکال

سئو تکنیکال که می توان آن را بخشی از سئو داخلی هم حساب کرد شامل بررسی وضعیت ایندکسی سایت و دلایل ایندکس نشدن، ریسپانسیو و موبایل فرندلی بودن سایت، نقشه سایت، بررسی سایت از نظر امنیت، ساختار سایت، فعالسازی Gzip، CDN، AMP، ارور های 404 و ریدایرکت، کنونیکال، تگ های اپن گراف و … می شود.

چگونه متخصص سئو شویم؟

تخصص سئو علاوه بر آموزش نیاز به تجربه و تمرین دارد؛ سئوکار های حرفه ای هم معمولا از پایه شروع کرده و به مرور با بیشتر شدن علاقه به مسیر تخصصی سئو ادامه دادند.

یادگیری نحوه عملکرد موتور های جستجو

در ابتدا برای اینکه به متخصص سئو تبدیل شویم، باید مفاهیم پایه سئو و بهینه سازی را بدانیم. نحوه عملکرد موتور های جستجو به سه بخش Discover، Index و Ranking تقسیم می شود.

دیسکاور اولین مرحله ای است که کرولر گوگل محتوای سایت را پیدا می کند. در مرحله ایندکس محتوای سایت فهرست بندی شده و در پایگاه داده سرچ انجین ذخیره می شود و در بخش رنکینگ، بر اساس جستجوی کاربر و فاکتور های مختلف سئو، آدرس مطلب را به کاربر نشان می دهد.

برخی از فاکتور های تاثیرگذار روی سئو سایت که باید بیشتر در مورد هر یک بدانید:

  • عمر دامنه و میزان فعالیت آن
  • الگوریتم های گوگل
  • سئو محتوا
  • سرعت سایت
  • سئو محلی
  • سوشال سیگنال
  • ریچ اسنیپت
  • موبایل فرندلی
  • لینک بیلدینگ (لینک سازی)
  • اسکیما
  • ایمپرشن و CTR
  • و …

برخی از ابزار های حرفه ای که یادگیری آنها برای متخصصین سئو توصیه می شود:

  • گوگل سرچ کنسول
  • گوگل آنالیتیکس
  • افزونه های سئو وردپرسی مانند رنک مث، یوست، WP Rocket و …
  • ابزار های تحلیل سئو خارجی و داخلی رقبا مانند Ahrefs، Moz، اسکریمینگ فراگ، SEMrush و …
  • و …

نحوه بهینه سازی سایت برای گوگل

یادگیری اصول و مفاهیم سئو آنچنان دشوار نیست، بحث اصلی به کار گیری تمامی نکات در کنار هم برای بهبود رتبه وبسایت است. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که اغلب وبسایت هایی که برای خدمات سئو نیاز به متخصص دارند، چند وقتی از فعالیتشان می گذرد و شما نیاز دارید محتوایی که تا به حال رفته را مورد آنالیز قرار دهید و بهینه سازی کنید.

در مورد سایت های تازه کار نیز به یاد داشتن نکاتی مانند تکمیل محتوای صفحات، حذف صفحات نمونه پوسته، بررسی ساختار آدرس دهی سایت، نقشه سایت و … با شماست.

در هر صورت متخصص سئو باید علاوه بر بهینه سازی تکنیکال سایت، توانایی استخراج کلمات کلیدی، دسته بندی آن ها و ارائه پلن تولید محتوا را داشته باشد. همچنین همین موارد برای برنامه ریزی سئو خارجی نیز اهمیت دارد.

مطالعه منابع سئو

شروع مطالعه از منابع مهم و معتبر سئو نیاز به دانش زبان انگلیسی خاصی ندارد و می توان به استفاده از افزونه گوگل ترنسلیت هم حدود محتوا را متوجه شد. برای شروع مطالعه درباره سئو می توانید از طریق منابع زیر اقدام کنید:

علاوه بر این برای یادگیری عمیق تر محتوای ویدئویی انتشار یافته در یوتیوب سایت Ahrefs، authority hacker و Income school نیز بشدت پیشنهاد می شود.

استفاده از دوره های جامع آموزش سئو

اگر قصد دارید سئو را با شرکت در دوره های آموزشی مختلف یاد بگیرید می توانید از آموزش های رایگان و پولی بسیاری که در سطح وب فارسی وجود دارد بهره بگیرید. اگر بیشتر طرفدار آموزش های ویدئویی رایگان فارسی هستید می توانید هر قسمتی از سئو را که نیاز به کار دارید سرچ کرده و در قسمت ویدئو ها، آموزش ها را پیگیری کنید.

کارآموزی در شرکت های برتر سئو

کارآموزی راه بسیار عالی برای مهارت آموزی در زمینه سئو است. برخی از بهترین شرکت های سئو در طول سال آگهی جذب کارآموز می دهند. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که کارآموزی به معنای آموزش مفاهیم پایه سئو نیست و مانند کارآموزی تحصیلی دوره لیسانس که بعد از 4 سال مطالعه در حوزه تخصصی، شروع به مهارت آموزی در این دوره می کنید، دوره کارآموزی سئو که منجر به استخدام می شود نیاز به داشتن دانش پایه ای دارد.

مهارت های لازم برای متخصص سئو سایت

هر چند نمی توان تمام مهارت های لازم برای یک متخصص سئو را شمرد، اما برخی از مهم ترین     مهارت هایی که متخصص سئو باید در خود ایجاد کند عبارتند از:

  • درک اصول اولیه سئو (داخلی، خارجی و تکنیکال)

متخصص سئو می بایست سه سطح بهینه سازی را برای ایجاد یک استراتژی خوب پیاده سازی کند:

سئو تکنیکال با مواردی همچون سرعت، قابلیت ایندکس شدن، ریسپانسیو و به طور کلی ساختار وبسایت، سئو داخلی که اغلب به موارد بهینه سازی محتوای کلی سایت مرتبط است و سئو خارجی که برای کسب اعتبار از وبسایت های دیگر توسط تکنیک های حرفه ای صورت می گیرد.

  • ذهن بازاریابی قوی

سئو با وجود جنبه های حرفه ای و فنی که دارد، به هر حال یکی از پایه های اصلی دیجیتال مارکتینگ است و بینش بازاریابی معقول باید در تمامی موارد از جمله محتوانویسی رعایت شود. برای موفقیت واقعی در زمینه سئو می بایست بازاریابی محتوا را تا سطحی عمیق پیش ببرید. مواردی همچون روانشناسی مصرف کننده، قیف فروش، ترند های سوشال مدیا، استراتژی های بازاریابی ویروسی و فعالیت هایی که به افزایش آگاهی از برند می انجامند؛ به متخصص سئو برای بهتر شدن کمک می کنند.

  • بینش و چشم انداز بلند

تعریف اهداف سازمانی در جهت رسیدن به نتایج سئو و فروش بالاتر یکی از مشخصه های سئو اسپشیالیست یا سئوکار حرفه ای است. سئوکار حرفه ای خود را برای بیشترین موفقیت در هر پروژه آماده می کند.

  • مهارت های ارتباطی

متخصص سئو چه فریلنسر باشد چه در شرکت دیجیتال مارکتینگ فعالیت کند، احتمالا در آینده با بخش های مختلفی همچون فروش، تیم فنی دولوپر، آی تی و حتی خود مشتریان باید همکاری دوستانه ای داشته باشد. سئوکار حرفه ای باید بتواند مفاهیم و روش ها را به زبانی ساده و گویا به کارفرما توضیح دهد و یا به تیم برنامه نویس مواردی که نیاز دارد را بصورت قانع کننده ای ارائه دهد.

  • کنجکاوی و علاقه به یادگیری بیشتر

گوگل به عنوان قدرتمند ترین موتور جستجوی جهان، همواره آپدیت های الگوریتمی متنوعی برای بهبود تجربه کاربری می دهد و این آپدیت ها گاهی به مذاق سئوکار خوش می آید و گاهی هم برای مدتی سایت را به زمین می کوبد! متخصص سئو با اشتیاق پذیرای چالش های گوگل است.

4.7/5 - (4 امتیاز)

فهرست مطالب

طراحی سایت مدرسه

طراحی سایت مدرسه

اگر سری به مدارس و آموزشگاه های جدید و پیشرفته بزنید، حتما ارجعات فراوانی در خصوص رفتن به وبسایت آن ها خواهید دید. طراحی سایت مدرسه یکی از ارکان های اولیه برای مدرنیزه کردن آموزشگاه هاست.

ادامه مطلب »
طراحی سایت مدرسه

طراحی سایت مدرسه

اگر سری به مدارس و آموزشگاه های جدید و پیشرفته بزنید، حتما ارجعات فراوانی در خصوص رفتن به وبسایت آن ها خواهید دید. طراحی سایت مدرسه یکی از ارکان های اولیه برای مدرنیزه کردن آموزشگاه هاست.

ادامه مطلب »

2 پاسخ

  1. این پست شما در مورد متخصص سئو و خدماتی که ارائه می دهید بسیار جذاب بود. من همیشه به دنبال راه های بهتر برای بهینه سازی سایت خود بوده ام و این پست شما به من کمک بسیاری کرد. همچنین طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ هم موضوعات بسیار ج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *