اینستاگرام مارکتینگ چیست

اینستاگرام مارکتینگ چیست؟

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

بررسی نکات پایه ای بازاریابی در اینستاگرام به همراه موارد تجربی و توصیه هایی از جانب افرادی که پیج هایی با بازدید میلیونی در ماه دارند.

از توییتر بیشتر و از فیسبوک کمتر، اینستاگرام در رده پنجمین وبسایت پر بازدید جهان قرار دارد و به گفته خود این شرکت، بیش از 2 میلیون کسب و کار از طریق اینستاگرام با مخاطبان خود در ارتباط هستند. در ایران هم که احتمالا می دانیم حتی با وجود محدودیت های سختگیرانه در این خصوص، همچنان طبق آمار های مستقل، اینستاگرام پر مخاطب ترین سوشال مدیا در ایران است.

در این مقاله به بررسی جامع ترفند های اینستاگرام مارکتینگ طبق تجربیات عملی و به دور از کلیشه های همیشگی می پردازیم. در این مقاله خبری از توضیحات حوصله سر بر نخواهد بود و راهکار های عملی در بخش ترفند های طلایی به شما آموزش می دهیم تا صفر تا صد اینستاگرام مارکتینگ را قورت دهید!

چرا بازاریابی در اینستاگرام اهمیت دارد؟

وقتی که صحبت از لزوم استفاده از یک تکنیک بازاریابی یا سوشال مدیا مارکتینگ می شود، هیچ چیزی جذاب از بررسی آمار های خیره کننده در این مورد نیست. احتمالا پس از مشاهده برخی آمار ها در مورد اینستاگرام مارکتینگ، دیگر نیازی به مشاهده باقی دلایل اهمیت این نوع از بازاریابی نخواهید داشت:

آمار های مرتبط با اینستاگرام مارکتینگ

  • اینستاگرام دارای بیش از 2 میلیارد کاربر فعال ماهانه می باشد که از این حیث در سال 2023 رتبه سوم محبوب ترین سوشال مدیا را به خود اختصاص داده است.
  • پر استفاده ترین هشتگ اینستاگرام #love با بیش از 2 میلیارد پست است.
  • بیش از 85 درصد از کاربران اینستا کمتر از 45 سال سن دارند.
  • بیش از 43 میلیون کاربر ایرانی در اینستاگرام هستند.
  • بر اساس جنسیت، تقریبا بانوان مساوی با آقایان در اینستا حضور دارند.
  • بیش از 60 درصد از مارکتر ها برای اینستاگرام مارکتینگ از استراتژی انتشار ریلز استفاده می کنند.
  • بیش از 70 درصد ایرانیان از طریق اینستاگرام حداقل 1 خرید اینترنتی داشتند.
  • برای تقریبا تمامی کسب و کار های آنلاین ایرانی، اینستاگرام مارکتینگ راهی برای کسب درآمد شناخته شده است.
  • در هر ثانیه حدود 1000 تصویر در اینستاگرام آپلود می شود.
  • بیش از 70 درصد مارکتر های B2B در سطح جهان نیز از اینستا مارکتینگ استفاده می کنند.

تلفن همراه هوشمند از نان شب واجب تر!

حدود 60 میلیون ایرانی دارای تلفن همراه هوشمند هستند و هر گوشی به معنای یک کاربر در فضای مجازی است. این قاعده در تمام جمعیت دنیا وجود دارد و به همین خاطر است که به جز گوگل که موتور جستجوست، یوتیوب، فیسبوک، اینستاگرام و توییتر که اپلیکیشن های موبایل هستند، بیشترین بازدید کننده را دارند.

داستان به همین جا ختم نمی شود، طبق آمار های موجود در سال 2023، کاربران موبایل بین 4 تا 5 ساعت در طول روز را صرف گشتن در برنامه ها می کنند و اولین برنامه چیست؟ دقیقا اینستاگرام!

برندسازی از این بیشتر؟

هر چند در جهان، اینستاگرام از فیسبوک مخاطبان کمتری دارد اما لااقل در ایران می دانیم که مخاطبان اینستاگرام چندین برابر فیسبوک هستند. به همین دلیل اینستاگرام فضای بسیار جذابی برای کسب و کار های کوچک و بزرگ است که روی برندسازی دیجیتال کار کنند.

نکته بسیار مهم این است که به طور منظم ادامه دهید، مطمئن باشید به جذب مخاطب می رسید.

تعامل حداکثری با مخاطبان

پیدایش و رشد اینستاگرام به عنوان پلتفرم مبتنی بر تصویر و بعد ها ویدئو، اقبال مخاطبان به محتوای بصری را نشان داد. با استفاده از استراتژی های اینستاگرام مارکتینگ، می توان تعامل برند با مخاطبین را افزایش داد. حتی اگر شما برند خاصی نباشید یا برای خود کار می کنید، می توانید با استفاده از کاربرد های فراوان ریلز اینستا، استوری های روزانه جذاب، استفاده از راهکار های تعاملی، هشتگ گذاری، نظم در تولید محتوا، بیو نویسی قوی، محتوای تخصصی و … در این راه موفق باشید.

برای برند های بزرگ نیز این یک فرصت بی نظیر است که با استوری های تعاملی، پاسخ دادن دایرکت ها، برگزاری مسابقات و … بین مخاطبین خود محبوب تر شوند.

اینستاگرام مارکتینگ بار مالی چندانی برای شما ندارد!

دقیقا مانند سئو، اینستا نیز پلتفرمی رایگان است که می توانید از آن بهره بجویید اما مطمئنا هزینه های زیادی در راه جذب مخاطب خواهید داشت. از هزینه های ساخت ویدئوهای جذاب، طراحی گرافیکی پست، بعضا دوره های آموزشی اینستاگرام مارکتینگ، تبلیغات اثربخش و … گرفته تا زمانی که باید برای رشد و سر حال نگه داشتن پیج باید بگذارید.

اصول پایه ای اینستاگرام مارکتینگ

  1. حواستان به نوع اکانت باشد!

در قدم اول باید مشخص کنید که یک اکانت بیزینسی هستید نه یک شخص. برای این موضوع فرقی ندارد در گوشی های اندرویدی یا آی او اس، از طریق دستوری زیر عمل کنید: (در صورتی که از قبل اکانت پرایوت دارید.)

از بخش Settings and privacy به قسمت Account type and tools مراجعه و در نهایت گزینه Switch to professional account را بزنید تا بعد از مشخص کردن نوع فعالیت بیزینس، شروع کار خود در دنیای اینستاگرام را داشته باشید.

  1. هدف شما از اینستاگرام مارکتینگ چیست؟

شناخت اهداف در هر مرحله ای به شما کمک می کند که استراتژی منظم و دقیق داشته باشید. برای شروع یک بیزینس در اینستاگرام در ابتدا باید بدانید هدف شما از این کار چیست؟ اینکه چون همه در اینستا هستند ما هم برویم، کاری است بدون استراتژی و فاقد نتیجه نهایی. اگر دوره آموزشی دارید در ابتدا می خواهید روی آموزش رایگان فوکوس کنید یا صرفا به دنبال ارائه خدمات و محصولات خود هستید؟

به نظر بنده پیش از هر اقدامی برای اینستا مارکتینگ، از یک مشاور دیجیتال مارکتینگ مجرب استفاده و اهداف خود را مشخص کنید.

  1. مخاطبان خود را بشناسید!

این روز ها اگر ماست بندی یا نانوایی هم بخواهید بزنید، باید شناخت کاملی از محیط و افراد ساکن در آنجا داشته باشید تا بتوانید موفقیت لازم را کسب کنید چه برسد به اینستاگرام مارکتینگ با میلیون ها مخاطب که هر کدام سلایق و عقاید مختلفی دارند! شناخت مخاطبان می تواند با بررسی پیج رقبا آغاز شود؛ کامنت ها را بخوانید، هشتگ های پربازدید در حوزه کاری خود را بررسی کنید، با انتشار چند پست و استوری، ذائقه مخاطبان خود را بسنجید و مهم تر از همه، اگر دوستی یا همکاری دارید که کسب و کار اینستاگرامی موفقی دارد، به توصیه هایش گوش دهید!

به این نکته توجه کنید که مخاطبان اینستاگرام زیاد هستند اما این به معنی این نیست که همه آن ها مخاطب شما هستند! هدف گذاری یک دسته مخاطب خاص شانس موفقیت شما را بیشتر می کند.

  1. کیورد ریسرچ را جدی بگیرید!

اگر می خواهید در اینستاگرام موفق باشید، همانند سئو سایت، تحقیق کلمات کلیدی را جدی بگیرید! شما باید علاوه بر استفاده از ویدئو، تصاویر جذاب، از کپشن های مناسب به همراه درج کلمات کلیدی (همان هشتگ های مخصوص) نیز استفاده کنید. همینطور برای نگارش تقویم محتوایی نیز به تحقیق کلمه کلیدی و موضوع کاربردی نیاز دارید، پس این مورد را جدی بگیرید.

  1. تولید محتوا را شروع کنید!

اگر شما هم مانند من خیلی کمالگرا هستید و منتظرین تا بهترین دوربین، نورپردازی، میکروفون و … برسد تا اولین پست ویدئویی خود را منتشر کنید، باید بگویم که همه در اشتباهیم! محتوای پست ویدئویی یا تصویری یا متنی خود را آماده کنید و بدون در نظر گرفتن بالاترین کیفیت، صرفا آن را منتشر کنید.

همیشه سعی کنید بهترین باشید اما نه کمالگرا، کمالگرایی باعث می شود هیچ گاه شروع به کار نکنید. این موضوع البته برای هر کسب و کاری متفاوت است؛ به عنوان مثال برند ها قطعا باید بهترین نمایش را از خود به جای بگذارند اما کار برای اینفلوئنسر ها و کسب و کار های کوچک آسان تر است.

  1. تنوع در پست ها

با وجود اینکه اینستاگرام در ابتدا بر اساس محتوای تصویری (image) وارد عرصه رسانه های اجتماعی شد، اما رقبایی مانند تیک تاک باعث شدند اینستاگرام دست شما را برای انتخاب نوع محتوا باز بگذارد. اکنون شما می توانید در اینستاگرام، علاوه بر تصویر از ریلز، IGTV، لایو، انواع استوری های تعاملی و … نیز استفاده کنید تا مخاطبان شما کسل نشوند.

یک زمانی وقتی اکسپلور اینستا را باز می کردید، صرفا تصویر می دیدین اما در حال حاضر اکسپلور اینستاگرام جایی برای ویدئو هاست، پس روی تولید محتوای ویدئویی فوکوس بیشتری بکنید که می تواند افزایش فالوور زیادی داشته باشد!

  1. با فالوور ها تعامل برقرار کنید!

یکی از اقدامات همیشگی که حداقل تا 10 هزار فالوور واقعی باید انجام دهید، برقراری تعامل با فالوور ها، لایک کردن پست های مختلف، کامنت گذاشتن در پست های مرتبط، استفاده از استوری های تعاملی و … است. این تعامل البته در آینده هم ادامه دارد اما به شکل های دیگری مانند پاسخ دادن به دایرکت ها و کامنت های پیج می باشد.

  1. بیو اینستاگرام را چگونه بنویسیم!

بیو یا بایو اینستاگرام، جایی است که شما می توانید تمام خلاقیت های نگارشی، استفاده از لینک، ایموجی و … را در 150 کاراکتر بگنجانید. در نوشتن بیو اینستاگرام سعی کنید خود را جای مخاطب بگذارید و با ارائه مزیت های پیج شما برای آن ها متن را بنویسید. سعی کنید متن را کوتاه و خلاقانه بنویسید که مخاطب در یک نگاه جذب شود.

بهترین کار این است که ببینید پیج های موفق در حوزه شما، چه نوع بیو هایی نوشته اند؟

  1. تگ لوکیشن فراموش نشه!

استفاده از لوکیشن هم باعث معرفی شهر و محل کسب و کار شما می شود و هم پست شما را در آن منطقه و با جستجوی لوکیشن نشان می دهد. نه همیشه اما اغلب موارد پست هایی که با تگ لوکیشن قرار می گیرند، از طرف اینستاگرام بهتر نشان داده می شوند.

  1. تجزیه و تحلیل اینستایی!

یکی از جذاب ترین بخش هایی که هم باعث شادی هنگام رشد و هم باعث ناراحتی هنگام کاهش فالوور می شود، بخش insight اینستاگرام است. در ادامه نگاهی دقیق تر به بخش insight می اندازیم.

تصاویر زیر از یک صفحه اینستاگرامی رو به رشد گرفته شده است که بخش های مختلف آنالیز را می توان در آن دید:

insight اینستاگرام

در بخش overview یا نگاه اجمالی، می توانید 3 مورد اصلی “تعداد اکانت هایی که پست و استوری های شما طی مدت زمان مشخص دیده اند”، “تعداد اکانت هایی که با پیج شما به نحوی تعامل داشته اند” و “تعداد فالوور ها” را ببینید.

  • Accounts reached

Accounts reached در اینستاگرام

در زبانه reach می توانید تعداد اکانت هایی که محتوای شما را دیده اند به تفکیک افرادی که فالو دارند یا ندارند مشاهده کنید. همچنین می توانید تایپ محتوایی که بازده بیشتری داشته را مشاهده کنید.

  • Accounts engaged

Accounts engaged اینستاگرام

در این بخش به طور کامل اکانت هایی که با محتوای شما طی مدت زمان مشخص شده تعامل کرده اند را می توانید ببینید و مانند بخش قبل، این تعامل را بر اساس نوع محتوا نیز می توانید مشاهده کنید. کمی پایین تر همچنین می توانید اطلاعات مختلفی مربوط به شهرها، کشورها، سن و سایر اطلاعات دموگرافیک کاربران را استخراج کنید.

  • Total followers

بخش followers در اینستاگرام

در بخش فالوورز، می توانید اطلاعاتی مانند تعداد کل فالوور ها، تعداد فالو های جدید، آنفالو ها، شهر ها، میانگین سنی و … را مشاهده کنید. مهم ترین مورد این بخش، most active times است که نشان می دهد در هر روز، چه ساعتی بیشترین بازدهی را دارد.

نکات طلایی و پیشرفته اینستاگرام مارکتینگ

تا اینجای مقاله را شاید بتوان در هر محتوای مشابهی پیدا کرد چراکه موارد پایه ای بودند اما نکاتی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، تجربیات افرادی است که پیج های مختلفی در حوزه های متنوع فرهنگی، ویدئوگرافی، مارکتینگ، لایف استایل، سرگرمی و … را به بالای 20 هزار فالوور ارگانیک رسانده اند و همچنان در حال بهبود هستند.

حوب یا بد، فقط شروع کنید
  • خوب یا بد، حرفه ای یا آماتور؛ فقط شروع کنید!

اگر به فکر زدن یک پیج اینستاگرامی هستید، احتمالا ایده ای برای شروع کسب و کار دارید که یا آموزش است یا سرگرمی و یا پروموت کردن شغلی که دارید. به هر حال هر ایده ای که دارید بدون فوت وقت همین الان پیج را بزنید، برنامه ریزی محتوایی را انجام دهید، ترند ها را دربیاورید و با گوشی خود و استفاده از برنامه های ساده ادیت مانند اینشات، کار را شروع کنید و نترسید.

کیفیت گوشی و کار شما از هر پیجی که الان می بینید بیش از 1 میلیون فالوور دارد، در ابتدای کار، قطعا بهتر است.

نیش و تخصصی کار کنید
  • نیش (نیچ) کار کنید!

همانطور که در مقاله بهترین شرکت سئو نیز توضیح دادیم، فلسفه نیش مارکتینگ (تخصصی) تقریبا در شروع هر کاری می تواند به شما کمک کند. اینکه شما متخصص یک حوزه خاص باشید باعث جلب نظر و کسب اعتماد فالوور های واقعی می شود. سعی کنید به جای اینکه خود را همه چیز دان جلوه دهید، در حوزه تخصصی خود، مواردی را ارائه دهید که کمتر کسی آن ها را عرضه می کند.

مستمر باشید
  • مستمر باشید!

پیشتر هم اشاره کردیم، با وجود میلیون ها پیج که به قصد فالوور گرفتن و مطرح شدن فعالیت می کنند، درصد پایینی می توانند به صورت منظم و ممتد تا موفق شدن ادامه دهند. اکثر این پیج ها با یک اتفاق هیجانی، ساخته می شوند و پس از مدتی به دلیل نتیجه نگرفتن، تلاش را کنار می گذارند. هر طور شده به صورت مستمر ادامه دهید و مطمئن باشید اگر کیفیت بالایی ارائه دهید، مخاطب شما افزایش میابد.

به تجربه شخصی افراد موفق اعتماد کنید، اینستاگرام واقعا یک شبه است اما پشت این یک شب که ریلز شما ده ها هزار ویو می خورد، ممکن است یک سال تلاش بی وقفه باشد، پس ثابت قدم باشید.

نظم در تولید محتوا اینستاگرام
  • نظم در تولید محتوا

هر چقدر شما منظم تر بتوانید تولید محتوا کنید هم برای الگوریتم های اینستاگرام جذاب تر است و هم مخاطب بیشتری جذب می کنید. انتشار 5 محتوای پست و ریلز در هفته و حدود 15 استوری در روز معمولا نرخ مناسبی برای فعالیت است.

استفاده از محتوای ترند
  • استفاده از محتوای ترند در مدت زمان خودش!

زمان مناسب استفاده از محتوای ترند فقط یکی دو روز ابتدایی وایرال شدن است. این محتوای ترند یا یک نوع چالش است یا آهنگی ترند یا یک سبک خاص تولید محتوا و باید بدانید که هر محتوای ترندی یک قله ماکزیمم دارد و پس از آن (معمولا بعد از یکی دو روز یا حتی یک هفته) با شیب زیادی سقوط می کند و دیگر ساخت ریلز در این خصوص توصیه نمی شود.

ساخت ویدئو در اینستاگرام
  • ترجیح روی ساخت ویدئو!

ویدئو به دلایل زیادی نسبت به تصویر طراحی شده برتری دارد:

  1. مدت زمانی که تعامل صورت می گیرد، در ویدئو ممکن است تا چند دقیقه هم برسد.
  2. ذائقه مخاطب بیشتر به سمت ویدئو سوق پیدا کرده است.
  3. اینستاگرام به ویدئو ها رغبت بیشتری نشان می دهد.
  4. دست شما برای ارائه خود و تلفیق خلاقیت و جذابیت، در ویدئو باز تر است.

پس اکثر فوکوس محتوایی خود را روی ساخت ویدئو قرار دهید.

ساخت ریلز اینستاگرام
  • ریلز هر چه کوتاه تر بهتر!

طبیعتا هیچ بایدی در مدت زمان ریلز منتشر شده توسط شما وجود ندارد، اما به طور متوسط مدت زمان 7 تا 15 ثانیه برای ریلز اینستاگرام پیشنهاد می شود.

مهم ترین ابزار های اینستاگرام مارکتینگ

به طور کلی اتکا به هر ابزار تحلیلی باید با دانش همراه باشد و نباید 100 درصد به آن ها اعتماد کرد اما برای فعالیت در اینستاگرام قطعا نیاز به ابزار هایی دارید که عکس ها و فیلم ها را ادیت کنید، کاور جذاب طراحی کنید و در آینده مدیریت پیج را به آن بسپارید. در ادامه به برخی از بهترین ابزار های اینستاگرام مارکتینگ اشاره می کنیم:

بهترین ابزار های عکس برای پست و استوری اینستاگرام

کنوا
  • کنوا (Canva)

یکی از پر استفاده ترین و می توان گفت یکی از بهترین اپ های ادیت تصویر و ساخت پست و استوری اینستاگرام، کنوا است.

در این برنامه پس از ثبت نام می توانید با انتخاب قالب پست یا استوری، کار طراحی را آغاز و یا از هزاران قالب آماده آن استفاده کنید.

برنامه Snapseed
  • اسنپ سید (Snapseed)

یکی از برنامه های ویرایش که توسط گوگل ارائه و آپدیت می شود، اسنپ سید است که با بیش از 29 قابلیت ادیت ویژه شما را متعجب خواهد کرد. جالب است بدانید که بسیاری از ابزار هایی که شما باید برای استفاده از آن به فتوشاپ مراجعه کنید را می توانید به راحتی در اسنپ سید با چند لمس بدست آورید.

برنامه ادوبی اکسپرس
  • ادوبی اکسپرس (Adobe Express)

برنامه ادوبی اکسپرس که هم برای آیفون و هم اندروید موجود می باشد، یکی از بهترین ابزار های تولید پست و استوری اینستاگرام است. در این برنامه از عکس و ویدئو آماده گرفته تا انواع فونت ها را می توانید برای کاور ریلز، استوری، پست های اسلایدی و … انتخاب و امتحان کنید.

بهترین ابزار های ویدئو برای پست و استوری اینستاگرام

برنامه Inshot
  • اینشات (InShot)

شاید بتوان اینشات را برنامه تدوین ویدئو بدون رقیب برای اکثر پیج های اینستاگرام ایرانی دانست. خلاصه که با برنامه اینشات می توانید هر کاری دوست دارید را با ویدئو خود انجام دهید و از نتیجه نهایی لذت ببرید. اگر اطلاعات کمی از تدوین دارید و قصد دارید برنامه راحتی را برای ویرایش ویدئو های خود در گوشی داشته باشید، InShot بهترین اپلیکیشن است.

  • پریمیر یا افترافکت

تفاوتی ندارد که با کدام یک از خفن ترین برنامه های ادیت ویدئو کار کنید، به هر حال اگر سیستم PC قوی دارید و از یکی از این دو برنامه سر در می آورید، می توانید بهترین ویرایش های فیلم استوری و پست اینستا را انجام دهید.

سخن پایانی؛ اینستاگرام مارکتینگ هنوز جواب می دهد؟

اینستاگرام مارکتینگ

پس از فیلتر شدن، برخی گمانه زنی ها از روی آوردن عموم مردم به پلتفرم های داخلی خبر می داد اما با گذشت بیش از یکسال از فیلترینگ این شبکه اجتماعی، اینستاگرام همچنان محبوب ترین اپلیکیشن میان ایرانیان است.

اما در پاسخ به این سوال که آیا اینستاگرام مارکتینگ جواب می دهد باید گفت که طی همین یکسال گذشته، صد ها پیج از صفر شروع و بعضا به فالوور میلیونی رسیدند و هیچ زمانی برای شروع دیر نیست. بازاریابی در اینستاگرام و در کل سوشال مدیا مارکتینگ یکی از اصلی ترین کانال های دیجیتال مارکتینگ برای افزایش میزان دیده شدن و فروش است و هنوز هم جواب می دهد.

4.9/5 - (15 امتیاز)

فهرست مطالب

هویت بصری چیست

هویت بصری چیست؟

اگر قدم به دنیای برندینگ بگذاریم، مفهوم هویت بصری و طراحی آن شاید گلوگاه گذر بسیاری از برند های معروف باشد. در این مقاله، ناخنکی به مفاهیم هویت بصری زده ایم، با ما همراه باشید.

ادامه مطلب »
هویت بصری چیست

هویت بصری چیست؟

اگر قدم به دنیای برندینگ بگذاریم، مفهوم هویت بصری و طراحی آن شاید گلوگاه گذر بسیاری از برند های معروف باشد. در این مقاله، ناخنکی به مفاهیم هویت بصری زده ایم، با ما همراه باشید.

ادامه مطلب »

5 پاسخ

  1. واقعا به حق، هر چقدرم بزنن و فیلتر کنن مردم نمیرن سمت اپ های مضخرف داخلی! حالا شما هی فیلتر کن! بدبخت کردن جامعه رو دست بچه 15 ساله هم خیلی راحت فیلتر شکن هست اصن به عواقب کاری که میکنن فکرم نمیکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *