سئو سایت پزشکی

سئو سایت پزشکی

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

سئو سایت پزشکی به دلیل حجم رقابت وبسایت هایی که برای رسیدن به رتبه های بالای گوگل حاضرند هر کاری را بکنند، در کنار سایت های خرید بلیط هواپیما و دوربین مداربسته، جزو سخت ترین حوزه هاست.

اگر به پادکست گوش دادن علاقه داشته باشید، احتمالا یکی از قسمت های پادکست بی پلاس به عنوان “همه دروغ می گویند” را شنیده باشید. در این کتاب به زیبایی متوجه می شویم که بسیاری از افراد و بیماران، حتی ممکن است بیماری خود را به نزدیک ترین فرد خانواده نیز نگویند اما حتما آن را با گوگل در میان می گذارند. این تعداد بسیار بالا جستجوی روزانه در مورد مسائل پزشکی، پتانسیل بسیار بالایی برای بهینه سازی وبسایت های فعال در این حوزه فراهم می کند.

از جستجوهای مبتنی بر افزایش اطلاعات مانند فواید ویتامین سی برای کبد تا سوال در مورد قیمت عمل بینی در سال 1402، سئو سایت پزشکی از هر لحاظ می تواند برای برندینگ شخصی دکتر، مجتمع پزشکی یا سایت نوبت دهی موثر عمل کند. در ادامه ابتدا به بررسی دلایل اهمیت سئو برای سایت های پزشکی می پردازیم و سپس نکات طلایی فوق العاده ای را با شما در میان می گذاریم.

جهت دریافت مشاوره، قیمت پکیج های سئو و شرایط همکاری، از طریق کانال های زیر با ما در ارتباط باشید:

چرا سئو سایت پزشکی اهمیت دارد؟

چرا سئو سایت پزشکی اهمیت دارد؟

همانطور که در ابتدای مقاله با وام گیری از کتاب “همه دروغ می گویند” اشاره کردیم، درصد بالایی از مردم بخصوص به هنگام مشاهده علائم بیماری های خود یا از سر کنجکاوی، در گوگل جستجو می کنند. حال حدس می زنید این درصد چه میزان باشد؟ بر اساس تحقیقات انجام شده توسط موسسه Pew در آمریکا بیش از 77 درصد برای مسائل پزشکی خود، جستجو را در گوگل انجام دادند و کمتر از 13 درصد مستقیما وارد سایت های علمی و پزشکی شده اند.

اما به جز ارائه آمار، چرا سئو سایت پزشکی اهمیت دارد؟

  • بیماران به سراغ شما می آیند!

بر اساس هر آماری که بخواهید، میزان CTR و نرخ تبدیل مخاطبینی که از طریق سئو و نتایج ارگانیک گوگل به سایت پزشکی شما می آیند، از هر نوع تبلیغی بالاتر است. هنگامی که فردی بهترین پزشک قلب تهران را جستجو می کند و از طریق گوگل وارد سایت شما می شود، مطمئنا به دنبال انتخاب خدمتی در راستای محتوای سایت شماست و این کاملا بر خلاف سایر تبلیغات برون گراست که قصد دارند به کاربران اینترنتی بفروشند!

اینجاست که تفاوت اصلی بازاریابی محتوایی با مقالات با کیفیت و معتبر پزشکی با تبلیغات گسترده مشخص می شود.

  • افزایش اعتبار برند

یکی از پر اهمیت ترین قسمت های دوران حرفه ای هر پزشکی، اعتبار و اعتماد بیماران یا زیباجویان به اوست. این اعتماد به برند از کجا می تواند نشات بگیرد؟ به طور کلی در 2 بخش، این تعامل بیماران با برند شخصی پزشک به بالاترین حد خود می رسد:

  1. حسن سابقه پزشک و داشتن نمونه کار های فراوان (تعداد بیماران راضی فراوان)
  2. اطلاعات کامل پزشکی و راهنمایی های صحیح به موقع

در بخش دوم، سئو سایت پزشکی می تواند غوغا به پا کند. هر میزان که در جستجوهای کاربر متناسب با تخصص خود رتبه های بالاتری در گوگل داشته باشید، بیشتر برند شما دیده می شود و طبعا اعتبار و اعتماد بیشتری کسب خواهید کرد.

  • مقرون به صرفه

در میان تمام روش های دیجیتال برندینگ و مارکتینگ، سئو مقرون به صرفه ترین راه برای جلب نظر مخاطبان و تبدیل آن ها به مشتری است. ترافیک ارگانیک بیش از 50 درصد از تمامی ورودی وبسایت ها در جهان را به خود اختصاص داده است و جاذبه اصلی آن، رایگان بودن به شرط بهینگی حداکثری می باشد.

(سئو و بهینه سازی سایت کاملا رایگان است و برای ورودی از گوگل به هیچ وجه پول نمی پردازید اما به دلیل فنی بودن، زمان بر بودن و نیاز به تجربه فراوان در این زمینه، همواره خدمات سئو جزو خدمات ارزان قیمت طبقه بندی نمی شوند.)

فاکتور های تاثیرگذار در سئو سایت پزشکی

اما بهتر است قبل از اینکه به روند سئو برای سایت های پزشکی بپردازیم، به دو مقوله بسیار بسیار بسیار مهم گوگل در قبال سایت های حساسیت بر انگیز (بخصوص سایت های پزشکی و مالی) دارد، اشاره کنیم:

YMYL (your money or your life)

فاکتور های تاثیرگذار در سئو سایت پزشکی

پول یا زندگی! این دو واژه برای گوگل خط قرمز است! گوگل با این خط مشی، به صورت کاملا صریح بیان کرده که برای سایت هایی که با سلامت، شادی و جیب مردم سر و کار دارند برنامه های ویژه دارد!

وبسایت هایی که در این دسته بندی گوگل قرار می گیرند باید به موارد زیر توجه داشته باشند:

  • استفاده از SSL معتبر
  • استفاده از نام دقیق و لینک نویسنده برای ایجاد اعتبار نوشته ها
  • مرتب سازی محتوای سایت و برنامه تولید محتوای مستمر و معتبر علمی
  • لینک دهی به منابع خارجی (ترجیحا منابع EDU و تحقیقات علمی صورت گرفته در زمینه مرتبط)
  • رعایت موارد E.A.T گوگل

E.E.A.T گوگل

الگوریتم گوگل E.A.T

به روز رسانی E.A.T گوگل را احتمالا به خاطر دارید، همان که به کلمات تخصص، اعتبار و اعتماد اشاره دارد. البته باید این گزاره را تکمیل کنیم و به E.E.A.T که به چهار واژه تجربه، تخصص، اعتبار و اعتماد اشاره دارد، بپردازیم. این به روز رسانی مدتی بعد از آپدیت الگوریتمی گوگل مدیک ارائه شد و به طور اختصاصی مربوط به کیفیت محتواست.

  • تجربه (Experience)

این مورد بخصوص برای نویسنده مقالات وبسایت های پزشکی حائز اهمیت است. اگر فردی در مورد بیماری سرطان می نویسد چه سابقه و تجربه ای در مواجهه با این بیماری دارد؟ چند مقاله معتبر علمی دارد یا از چه منابعی برای انتقال تجربه استفاده می کند؟

این تجربه در کل وبسایت نیز باید مشهود باشد به این معنا که میزان تجربه سایت شما در صنعتی که فعالیت دارید چقدر است؟ بخش نمونه کار ها، پروفایل نویسندگان و دکتر ها و همچنین رفرنس ها تا چه اندازه قدرتمند است؟

  • تخصص (Expertise)

بسیاری از مردم را دیده ایم که قرص و دارویی که توسط دکتر تجویز می شود را بدون مطالعه خیلی دقیق مصرف می کنند. علت این اتفاق چیست؟ مسلما اعتماد به تخصص پزشک در مردم وجود دارد و چه کسی در گوگل جستجوی پزشکی می کند؟ همان مردم!

داشتن تخصص مرتبط با محتوایی که در سایت منتشر می شود توسط نویسنده و پزشکان یکی الزامات اساسی E.A.T است. حتما در نظر داشته باشید که پروفایل نویسنده و پزشکان بر اساس تخصص نگارش شده باشد و ترجیحا به مقالات معتبر علمی و سطح تحصیلات آکادمیک آن ها اشاره شود.

  • اعتبار (Authoritativeness)

سایت پزشکی شما تا چه میزان در کلمات کلیدی مرتبط رفرنس است؟ تا چه میزان از وبسایت های معتبر در مورد مقالات پزشکی و بیماری ها بک لینک گرفته اید یا نام شما تکرار شده است؟ خزنده های گوگل بر اساس کیفیت و کمیت بک لینک هایی که به سایت داده شده، میزان اعتبار آن را می سنجند.

  • اعتماد (Trustworthiness)

اعتماد معیاری است که گوگل سعی دارد با ارزیابی تجربه، تخصص و اعتبار یک محتوا اندازه گیری کند. این اعتماد را می توان هم توسط گوگل و هم توسط کاربران اندازه گیری کرد به این صورت که کاربری که مطلب برایش مفید باشد و به آن اعتماد کند، شاید در آینده نیز به آن بازگردد یا وارد لینک های دیگر سایت شود و نرخ تعاملی بالایی داشته باشد.

روند سئو برای سایت های پزشکی

روند سئو سایت پزشکی

روند سئو داخلی برای سایت های پزشکان، مجموعه های پزشکی، بیمارستان ها و افراد فعال در این حوزه به طور کلی به بخش های زیر تقسیم بندی می شود:

بررسی مشکلات سئو داخلی سایت

ابتدایی ترین کاری که معمولا برای سایت هایی که به ایران وب لایف برای سئو سپرده می شوند صورت می گیرد، بررسی موارد فنی سئو داخلی است که رفع آن ها به بهینه سازی سایت شتاب خوبی می دهد. از جمله این مشکلات که برخی از پایه ترین نکات سئو هستند، عبارتند از:

  • بررسی صفحات 404 و ریدایرکت آن ها به نزدیک ترین صفحه از نظر معنایی
  • بررسی لینک های داخلی سایت از نظر هدف و انکرتکست و رفع Chain Redirects
  • بررسی صفحاتی با چند H1 یا بدون تگ H1 و رفع آن
  • مشخص کردن صفحات فاقد متا تایتل و دیسکریپشن
  • بررسی امنیت صفحات از نظر SSL سایت
  • مشخص کردن صفحات فقیر از نظر محتوایی و ایجاد لیست محتوایی برای آپدیت
  • بررسی وضعیت سرعت سایت و رقبا برای بهینه سازی کد ها و تصاویر
  • بررسی و نگارش متن جایگزین تصاویر
  • بررسی و اصلاح مشکلات ایندکس سایت در سرچ کنسول
  • بررسی و اصلاح مشکلات موبایل فرندلی در سرچ کنسول
  • و …

تحقیق کلمات کلیدی و شروع تولید محتوا

در طول روند بررسی پروژه، کار را با بررسی Seed Keyword های ارائه شده توسط کارفرما آغاز و آن ها را بسط می دهیم. به عنوان مثال پزشکی در حوزه تخصصی مغز و اعصاب فعالیت دارد و کلمات کلیدی اصلی جراحی مغز، فوق تخصص مغز و اعصاب و … را در اختیار ما قرار می دهد.

حال کار تحقیق کلمات کلیدی آغاز می شود و با استفاده از ابزار های مختلف، ساجست های گوگل و آنالیز رقبای اصلی کلمات کلیدی لانگ تیل، تخصصی، پر بازده و … استخراج می شود.

تولید محتوا برای سایت صفر نسبت به سایتی که چند ماه یا چند سال است که فعالیت می کند متفاوت است. با تقویم محتوایی به صورت دقیق تعداد مقالات، دسته بندی ها و محصولات مشخص می شوند و اگر سایت تازه تاسیس باشد کار زیادی برای رسیدن به حداقل ها داریم.

بالا بردن نرخ EAT سایت تازه کار بخصوص برای حوزه پزشکی برای خروج سریعتر از سندباکس گوگل و رسیدن به هانی مون اهمیت دارد. به همین دلیل علاوه بر فوکوس در بهینه سازی داخلی سایت، نیاز به افزایش اعتبار از طریق سئو خارجی داریم.

سئو خارجی برای سایت پزشکی

جدا از مهم بودن سئو خارجی برای تمامی سایت ها، این فرایند برای افزایش اعتبار سایت های حوزه پزشکی از اهمیت دوچندانی برخوردار است. درست است که حجم بالایی از فوکوس سئو خارجی روی لینک سازی و دریافت بک لینک است اما منظور از سئو خارجی به صورت کلی افزایش اعتبار برند و نام آشنا شدن آن می باشد.

مهم ترین فرایند های سئو خارجی:

  • لینک سازی (رپورتاژ آگهی، دستی، پروفایلی و …)

لینک بیلدینگ شاید بیش از 70-80 درصد حجم فعالیت سئو خارجی برای وبسایت ها را به خود اختصاص می دهد. برای لینک سازی پیش از هر چیزی باید رقبای صنعت پزشکی را در کلمات کلیدی مربوطه توسط Ahrefs بررسی و سپس برنامه تعداد رپورتاژ ها، لینک سازی های دستی یا ساید بار خریداری شده را تهیه کنیم.

  • سوشال سیگنال (فعالیت در شبکه های اجتماعی)

افزایش احتمال خرید و فروش بک لینک در فضای وب، اشتباهات در پنالتی و یا تشخیص لینک های خریداری شده سبب شده که گوگل اهمیت بک لینک را تا حدی کاهش دهد و جایگزین آن را سیگنال هایی اعلام کند که از شبکه های اجتماعی دریافت می کند.

این سیگنال ها در واقع همان صحبت های روزمره کاربران در مورد برند، لایک، کامنت و اشتراک گذاری محتوای شماست.

  • برندسازی و تبلیغات

شاید احساس کنید که بدون کوچک ترین تبلیغ و یا برند سازی می توانید در این اقیانوس قرمز شنا کنید اما قطعا به ریسکش نمی ارزد! شناسایی برند شما بدون تبلیغات، رپورتاژ آگهی یا CPC، عملا برای مخاطبی که باید به شما اعتماد کند، بسیار سخت خواهد شد.

مراقبت سئوی منفی باشید!

سئو منفی یا Negative SEO را احتمالا بعد از ورود اولین کلمه کلیدی رقابتی (پولساز) به صفحه اول حس کنید. در برخی کلمات کلیدی که احتمال تبدیل کاربر به مشتری زیاد است، طبیعتا رقبایی چشم دیدن رشد شما را نخواهند داشت و برای پایین آورین وبسایت هر کاری می کنند. یکی از این کار ها، سئو منفی یا نگتیو سئو است که در معمول ترین روش آن، تعداد زیادی بک لینک از سایت های ضعیف و اسپم، با عبارات مختلف (حتی در برخی مواقع کلمات پورنوگرافی) برای سایت شما گرفته می شود.

این حجم بالا و غیر طبیعی، گوگل را به طرز لینک بیلدینگ سایت پزشکی مشکوک می کند و ممکن است با کاهش رتبه در کلمات کلیدی، شما را جریمه کند. راه حلی که برای رفع این مشکل پیشنهاد می شود، استفاده از ابزار Disavow گوگل سرچ کنسول و مشخص کردن دامنه های اسپم لینک دهنده به سایت است.

نمونه کار های سئو سایت پزشکی ایران وب لایف

برخی از نمونه کار های سئو سایت پزشکی که توسط تیم ایران وب لایف انجام شد به شرح زیر است:

  • سئو سایت ایده گستر قدرت (تخصصی سونوگرافی)

نمونه کار سئو سایت igg med

رتبه بالا در کلمات کلیدی مانند سونوگرافی، دستگاه سونوگرافی، سونوگرافی کلیه، اولتراسوند، دستگاه سونوگرافی پرتابل، آناتومی صورت، بهترین دستگاه سونوگرافی، سونوگرافی دامپزشکی و … (روزانه 250 کلیک)

هزینه سئو سایت های پزشکی

قیمت سئو سایت پزشکی

خب برسیم به بحث شیرین هزینه! هزینه سئو سایت پزشکی چقدر می شود؟

در مقاله قیمت سئو سایت به انواع نحوه پرداخت برای پروژه های سئو اشاره کردیم. قیمت سئو سایت پزشکی به صورت عمومی بیشتر از میانگین سئو وبسایت های صنعتی است اما این هزینه ها به نوع حوزه پزشکی نیز مربوط می باشد. به عنوان مثال هزینه سئو برای سایتی با کلمات کلیدی با درجه سختی آسان و متوسط که در حال حاضر در صفحه 2 و 3 گوگل قرار دارد نسبت به سایت تازه کار در حوزه عمل بینی زمین تا آسمان تفاوت دارد.

بهترین راه برای مشخص کردن هزینه سئو سایت پزشکی، تماس و درخواست مشاوره از تیم متخصص سئو ایران وب لایف است. برای دریافت بهترین نتیجه توصیه می کنیم از طریق فرم زیر اقدام فرمایید:

دریافت مشاوره از کارشناسان
3.5/5 - (39 امتیاز)

فهرست مطالب

هویت بصری چیست

هویت بصری چیست؟

اگر قدم به دنیای برندینگ بگذاریم، مفهوم هویت بصری و طراحی آن شاید گلوگاه گذر بسیاری از برند های معروف باشد. در این مقاله، ناخنکی به مفاهیم هویت بصری زده ایم، با ما همراه باشید.

ادامه مطلب »
هویت بصری چیست

هویت بصری چیست؟

اگر قدم به دنیای برندینگ بگذاریم، مفهوم هویت بصری و طراحی آن شاید گلوگاه گذر بسیاری از برند های معروف باشد. در این مقاله، ناخنکی به مفاهیم هویت بصری زده ایم، با ما همراه باشید.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *